Notícies
Foto: Celistia
13 de gener del 2021
La formació tarragonina Celistia estrena el seu primer single amb l'altafullenc José Manuel Ruiz a la bateria
'Flores sin jardín' s'ha presentat aquest dilluns i es podrà escoltar en el programa de La 2 'Un país para escucharlo' a finals de mes
'Flores sin jardín' és el primer senzill del nou grup de música de Tarragona, Celistia, del qual en forma part el bateria altafullenc, José Manuel Ruiz, que va ser un dels dos últims membres que es van incorporar a aquesta formació sorgida durant el confinament per músics de diferents formacions del territori com Transistor Arkestra o Harrison Ford Fiesta.

Pablo Vidal, component d'ambdós grups, va ser el nexe d'unió per crear sinèrgies entre Pau Angulo (Transistor Arkstrea), David Cobo (Harrison Ford Fiesta) i ell mateix. Els tres van barrejar els seus estils, i el resultat va convertir-se en la primera pedra d'un projecte que va anar prenent forma amb la composició de cançons de collita pròpia. Per seguir endavant i assolir els següents objectius, però, necessitaven un baix i un bateria. I així és com van trucar a la porta d'Iván Rita (Hexed Crows) i José Manuel Ruiz (Slowflames). L'altafullenc, seduït pel tipus de música que proposava la banda, va acceptar encantat, com així ha explicat a Altafulla Ràdio.

La incorporació d'aquests dos fitxatges, ha fet possible que Celistia hagi estrenat el seu primer single aquest dilluns 11 de gener. Un single que ja es pot escoltar en diverses plataformes, i que sonarà a 'Un país para escucharlo', el programa de La 2 presentat pel reconegut músic Ariel Rot, que a finals de mes dedicarà el seu espai a la formació tarragonina.

En els pròxims mesos, el grup publicarà noves cançons de forma esgraonada, sense descartar altres propostes, fins que la situació sanitària millori i pugui presentar-se en societat amb actuacions en directe. La Covid-19 "fa que la manera de treballar sigui distant", com ha reconegut José Manuel Ruiz. No obstant això, i encara que la velocitat del projecte estigui limitada', aquest avança gràcies als recursos que tenen a l'abast.

José Manuel Ruiz, que forma part del teixit associatiu d'Altafulla i que és president del Cineclub Altafulla Link, està força engrescat amb aquest nou projecte, però no ha deixat de banda els que ja tenia en marxa amb Slowflames i The Blackslats, que proposen un tipus de música totalment diferent de Celistia.
Fragment del single 'Flores sin jardín', de Celistia
José Manuel Ruiz, bateria del grup Celistia
José Manuel Ruiz, bateria del grup Celistia
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla