Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2021
Els empresaris d'Altafulla aposten per un tancament 'més dur' per poder afrontar la Setmana Santa amb garanties
Des d'ATECA s'apunta que el primer semestre de 2021 continuarà sent molt complicat pel sector
El comerç i la restauració d'Altafulla segueix travessant moments molt complicats a causa de la crisi originada per l'aparició de la Covid-19 i les consegüents restriccions que el Govern està decretant per l'empitjorament de les dades epidemiològiques. El president de l'Associació Turística d'Empresaris i Comerciants d'Altafulla, Josep Maria Lloret, ha vaticinat als micròfons d'aquesta casa que "els primers sis mesos de 2021 seran complicats" per la Covid-19 i perquè els dos sectors arrosseguen les dificultats "dels darrers vuit mesos" en els quals no han pogut donar continuïtat al seu servei.

Lloret ha explicat que hi ha empreses que no poden fer front a les seves despeses com el pagament del lloguer o els crèdits, i que algunes "han hagut de tancar i no tornaran a obrir". Conscient que els mesos de gener i febrer tendeixen a ser fluixos, malgrat que pel comerç "un terç de la facturació anual s'aconsegueix ara", creu que es podria sacrificar aquest període per fer un "tancament més dur" de cara a afrontar la Setmana Santa amb més garanties.

De moment, tant el sector del comerç com el de la restauració s'ha hagut d'adaptar a les darreres restriccions del Govern. Unes restriccions que sobretot afecten els comerços de productes no essencials, obligats a tancar durant el cap de setmana.

L'empitjorament de la situació sanitària també va fer que l'executiu català establís el confinament municipal, una acció que afecta els municipis com Altafulla perquè depenen molt de la gent de fora. "Si només tenim gent de la vila, és més complicat que els negocis puguin funcionar", ha sentenciat Lloret.
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Josep Maria Lloret, president d'ATECA
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla