Notícies
07 de novembre del 2014
Tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Martí d’Altafulla
Els coets d’esclat posaran en marxa a les 19:30h el programa d’activitats; i a les 20h tindrà lloc el pregó, enguany a càrrec de Júlia Navarro
Avui sí. La Festa Major d’Altafulla dóna el tret de sortida oficial al seu programa d’activitats. Els coets d’esclat seran els encarregats de posar en marxa de la mà dels Diables, a partir de dos quarts de 8 de la tarda des de la plaça de l’Església, els més de seixanta actes que s’allargaran fins el diumenge dia 30. El regidor de Cultura i Festes, Jordi Molinera, ha qualificat de “vertebrador” el paper de les entitats dins de les activitats. El pressupost rondarà els 30.000 euros.

La festa major de Sant Martí combina l’art, la cultura, la tradició, l’esport, el lleure, la devoció, l’oci, el lleure, i fins i tot la disbauxa. Per adonar-se només cal fer una ullada al programa, que es pot consultar a www.altafulla.cat.

Cal destacar el pregó de festes que enguany pronunciarà Júlia Navarro, que en la seva arribada a Altafulla, ara fa una cinquantena d’anys, va obrir un negoci de papereria i que ara regenta la seva filla Anna.

No podem obviar la llegenda que gira a redós de la figura de sant Martí, el patró i origen de la festa major local. N’ha fet cinc cèntims Mossèn Jaume Gené.
Un any més –en aquest cas el proper diumenge–, a dos quarts de 6 de la tarda, sortirà del carrer de Dalt la Rua de Sant Martí, per arribar a la plaça del Pou, on els nens i nenes portadors dels fanalets que han confegit durant dos dissabtes, amb l’ajuda dels avis de l’Esplai, rebran Sant Martí muntat a cavall que, tal com mena de la tradició, partirà la seva capa perquè el rodamón pugui protegir-se del fred. Com és costum es repartirà el Pastís de la Capa de Sant Martí, en aquest cas recobert d’una capa, però de confitura de maduixa, tot amenitzat per l’Escola Municipal de Música.

Per aquesta nit, la Comissió de Festes ja ha posat a la venda les entrades per a l’actuació de les formacions Rumb al Bar, Brams 2010, i l’Orquestra Mitjanit. Els tiquets es poden adquirir per un preu de 5 euros a través del portal www.ticketea.com. La venda d’entrades en taquilla serà de 7 euros.

Fins
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla