Notícies
Foto: FIC-CAT
16 de febrer del 2021
El FIC-CAT torna al juny, després de la suspensió obligada l'any passat per la pandèmia
El festival de cinema que se celebra anualment a Roda de Berà recupera el programa previst per a la seva 13ª edició, dedicada al muntatge
A la tercera va la vençuda, i el comitè organitzador del Festival Internacional de Cinema en Català ho té clar. L'edició que feia 12 + 1 del certamen de cinema de referència al Baix Gaià i la Costa Daurada, s'havia de celebrar, com és habitual a principis del mes de juny del 2020. La pandèmia va obligar a posposar-lo a la tardor però finalment tampoc es va poder tirar endavant donada la situació de la crisi sanitària.

Aquest 2021 les perspectives són unes altres i la 13a edició, doncs, ja té nova data. Serà del 5 al 13 de juny i mantindrà el programa previst originalment, és a dir, el certamen estarà dedicat al muntatge cinematogràfic i les produccions que s'hi podran veure són aquelles que en el seu dia ja es van seleccionar.

El director del FIC-CAT, Antonio Barrero, ha explicat a Altafulla Ràdio que es manté el programa per coherència i que per això no s'ha obert convocatòria per presentar noves produccions.

Com ha explicat Barrero, el format d'enguany serà híbrid, seguint l'estela d'altres certàmens que ja han fet el mateix i han combinat projeccions presencials amb sessions telemàtiques. Excepcionalment, també, el Casino Municipal no acollirà cap sessió enguany i es busca un espai alternatiu que permeti mantenir les mesures restrictives i de seguretat que previsiblement encara seran vigents al juny.

Segons Barrero, aquesta fórmula permetrà tirar endavant el festival tot i que espera poder retornar al format eminentment presencial en les pròximes edicions.

El FIC-CAT mantindrà també el tradicional homenatge a una figura rellevant de la cinematografia catalana relacionada amb l'eix temàtic de cada edició. Així, està previst reconèixer la tasca d'una muntadora o muntador important del país. Igualment s'anuncien altres iniciatives que s'aniran desvetllant a mesura que s'acostin les dates de celebració del festival. Anotat a l'agenda, doncs, del 5 al 13 de juny, FIC-CAT a Roda de Berà.
Antonio Barrero, director del FIC-CAT
Antonio Barrero, director del FIC-CAT
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla