Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de febrer del 2021
Una concentració contra la inseguretat a Torredembarra deriva en aldarulls davant un xalet okupat
Els joves que viuen en aquest habitatge han estat objecte de diverses denúncies per vandalisme i robatoris
Unes tres-centes persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda a la plaça Mossèn Joaquim Boronat de Torredembarra per demanar més seguretat i solucions a l'Ajuntament. En l'acte s'ha posat de manifest la problemàtica greu que hi ha entorn del barri de Babilònia i, en especial del carrer de les Mimoses, on s'hi ubica un xalet okupat. N'ha parlat al programa L'Hora Local d'Altafulla Ràdio un dels veïns de la zona i membre de l'organització de la protesta, Matías Redondo.

La concentració a la plaça de les monges de Torredembarra ha finalitzat amb la lectura d'un manifest, reivindicant els motius de la protesta, però un centenar de les persones concentrades no n'ha tingut prou i s'ha dirigit a la casa okupada.

I aquí és quan les coses s'han complicat, perquè els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han hagut d'intervenir per acordonar l'habitatge i que les persones que s'hi ha apropat no poguessin accedir-hi. No obstant, això no ha estat suficient per evitar persecucions a alguns dels ocupants. Un dels joves s'ha hagut de refugiar en un establiment comercial del carrer Pompeu Fabra després de ser agredit. Els manifestants, però, l'han seguit i fins i tot han entrat dins del local per exigir als propietaris que l'obliguessin a sortir, provocant alguna destrossa a l'interior.

El grup de manifestants que perseguia als joves, s'ha dirigit al centre on la Generalitat acull Menors No Acompanyats, els anomenats MENA. Es dóna la circumstància que els joves okupes haurien estat anteriorment en aquest centre, però ara ja no es trobarien sota la tutela de l'administració. Allí, un grup reduït ha provocat destrosses a les portes i les finestres de l'edifici, i han amenaçat als joves que hi resideixen.

L'actuació policial, finalment ha fet dispersar els manifestants i s'ha finalitzat la concentració alternativa.

Des de l'Ajuntament de Torredembarra han emès un comunicat de condemna davant els fets violents ocorreguts aquest dijous al vespre. Segons expliquen en un comunicat, els joves okupes són tots majors d'edat i, per tant, com els explicàvem, ja no estarien sota tutela de la Generalitat.
També informa l'Ajuntament que els propietaris de l'edifici han procedit a tapiar-lo aprofitant l'absència en el municipi dels seus ocupants.

I per la seva banda, des de la secció local de la CUP, s'ha demanat que no es criminalitzi els MENA i s'aïllin els grups feixistes de les manifestacions pacífiques i legítimes contra la inseguretat a la vila. Asseguren, en aquest sentit que entre els concentrats davant la casa okupada hi havia grups d'extrema-dreta.
Matías Redondo, veí de Torredembarra
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla