Notícies
Foto: Maps
28 d'abril del 2021
Torredembarra implementarà els 30km/h com a límit de velocitat general a tot el nucli urbà
És una mesura que pretén reduir l’accidentalitat a la vila alhora que també es millorarà la qualitat de l’aire
Torredembarra inicia la implementació dels nous límits de velocitat en vies urbanes i travessies, d’acord amb el paquet de reformes legals en matèria de trànsit i circulació que conté el Reial decret 970/2020, de 10 de novembre. Aquests dies, efectius de la Brigada Municipal, d’acord amb les indicacions de la Policia Local, duen a terme els canvis de senyalització que s’aniran realitzant de manera progressiva.

D’aquesta manera, Torredembarra esdevindrà ciutat 30 amb un límit general de velocitat de 30 km/h. La carretera de la Riera de Gaià, la carretera de la Pobla de Montornès i el passeig Miramar tindran velocitat màxima de 50 km/h i en vies amb plataforma única de calçada i vorera la velocitat màxima serà de 20 km/h.

L’objectiu del canvi normatiu és doble. Per un costat, rebaixar en un 50 % els morts i ferits greus en accidents de circulació en els pròxims deu anys, d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. I per l’altre, reduir l’impacte negatiu que té el trànsit en la qualitat de l’aire dels municipis.

Aquestes velocitats corresponen, doncs, a la nova normativa, concretament als paràmetres que es recullen en l’article 50 del Reglament General de Circulació. En aquest s’especifica, per exemple, que el límit genèric de velocitat en vies urbanes és de 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera; de 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació i de 50 km/h en vies de dos carrils o més per sentit de circulació.

Cal tenir en compte que les velocitats genèriques establertes les pot rebaixar prèvia senyalització específica l’autoritat municipal, de la mateixa manera que pot fer a la inversa en vies d’un únic carril per sentit fins a una velocitat màxima de 50 km/h, prèvia senyalització específica.

Així mateix el límit genèric de velocitat en travessies és de 50 km/h per a tot tipus de vehicles. Aquest límit es pot rebaixar també per acord de l’autoritat municipal amb el titular de la via, prèvia senyalització específica.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla