Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
03 de maig del 2021
Bona participació en l'audiència pública d'Altafulla, més d'un any després
Algunes de les qüestions tractades van estar relacionades amb el manteniment de la via pública i la platja, la fibra òptica o les terrasses
Altafulla celebrava aquest divendres la primera audiència pública des de l'esclat de la pandèmia. Una circumstància que havia impedit aquesta modalitat de participació ciutadana de contacte directe amb l'equip de govern que també oferia regularment els plenaris ordinaris en forma de precs i preguntes. Tot plegat havia quedat molt minimitzat per la pandèmia per la impossibilitat d'acollir públic presencial a la sala de plens. Encara no és possible, però malgrat tot, les aportacions fetes per la ciutadania a través del mòbil o el correu electrònic, han permès recuperar amb èxit aquesta fórmula de l'audiència.

La gestió de la platja va centrar una de les primeres qüestions que van sorgir a la sessió. Es posava en dubte l'enretirada d'atzavares del parc de Voramar. La coalcaldessa Alba Muntadas, en va donar les explicacions pertinents assegurant que es tracta d'espècies invasores que cal substituir per autòctones i que són més útils a l'hora de retenir la sorra i evitar que els temporals malmetin l'espai.

Muntadas també va respondre preguntes sobre la neteja de la mateixa platja o dels carrers, o bé la prohibició d'accés amb gossos a les platges en època estiuenca.

L'activitat de les terrasses de bars i restaurants va generar dubtes pel que fa a les seves dimensions. En aquest sentit, la regidora de Comerç i turisme, Natalia Sanz, explicava que es vetllarà per fer complir les dimensions d'aquests espais arreu.

Per altra banda, les infraestructures relacionades amb la xarxa d'internet també van suscitar dubtes entre la ciutadania, el desplegament de la fibra òptica, segons va anunciar el coalcalde Jordi Molinera, serà completa aquest 2021.

Les activitats dirigides per a la gent gran també van ser presents a la sessió. Es va demanar per la seva represa, que, segons va explicar la regidora de Salut, Gemma Maymó, no serà possible fins al pròxim curs i depenent de com estigui la situació sanitària la tardor vinent.

Finalment els membres de l'equip de govern van tancar aquesta primera audiència pública del 2021 amb diversos apunts referents a actuacions futures del consistori. Així, es va anunciar que pròximament es posaran en marxa els pressupostos participatius perquè la ciutadania proposi actuacions a què destinar una part del pressupost municipal. Igualment també es va anunciar que la següent audiència pública que se celebri a l'Ajuntament serà monogràfica i girarà al voltant de l'habitatge.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Natalia Sanz, regidora de Turisme i Comerç d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla