Notícies
Foto: Pilar Bisa
03 de maig del 2021
Salomó celebra una representació especial del Ball Parlat del Sant Crist a l'aire lliure
Feia uns 70 anys que el Ball no sortia de l'església. Ha estat aquest diumenge, al camp de futbol i amb més de 250 persones de públic
El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó ha sabut mantenir la seva essència tot i haver de sortir de l'església per representar-se al camp de futbol municipal. Aquest diumenge la representació, Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, ha tornat a paralitzar aquesta població del Baix Gaià per retre homenatge a una de les seves icones.

I ho ha fet amb un canvi de format evident motivat pel canvi d'ubicació, amb fins a tres escenaris i nivells de representació, que han ajudat a mantenir les distàncies entre l'elenc i amb modificacions també en la narració, que ha hagut de prescindir d'algunes escenes. Amb tot, els testos d'antígens previs a tots els membres del Ball a més de l'ús de mascaretes i el fet d'estar a l'aire lliure han permès que la posada en escena hagi estat reeixida. Així n'ha parlat el Mestre del Ball, Raimon Casals, en la presentació d'aquest diumenge.

Després de les paraules de Casals, a les 12 del migdia, Salomó, doncs, ha pogut gaudir d'aquesta representació que narra un bocí de la història de la vila i el perquè de la seva devoció al Sant Crist. Un ball parlat serveix també per refermar les ganes de reprendre a poc a poc la normalitat i les activitats culturals a la vila.
Raimon Casals, Mestre del Ball
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla