Notícies
Foto: Arxiu
17 de maig del 2021
Ja es pot consultar al web municipal el primer ple de l'Ajuntament d'Altafulla enregistrat per videoacta
El govern municipal celebra el bon funcionament d'aquest sistema, que incrementa la transparència de l'administració alhora que agilitza la tasca dels tècnics
Qui ho desitgi ja pot consultar en línia les actes del plenari municipal d'Altafulla en format vídeo. Es tracta de les anomenades videoactes, que el consistori va implantar al mes de març. Un sistema de càmeres instal·lades a la sala de plens que permeten visualitzar en tot moment el que hi ocorre, el que s'hi parla i qui és qui ho diu. Lligat, evidentment, amb la microfonia de la sala.

Si bé l'enregistrament dels plens amb videocàmera i la seva difusió a través del canal Youtube del consistori s'havia imposat els últims temps a causa de la pandèmia i per traslladar el ple a la ciutadania que no podia (i de fet encara no pot) assistir físicament a la sala, la videoacta suposa un salt qualitatiu en aquest sentit. La transmissió en directe continua fent-se per Youtube, però està lligada a aquest sistema multicàmera que permet, posteriorment recuperar el vídeo a partir de trams, punts de l'ordre del dia o intervencions d'un regidor en concret.
Ho ha explicat el coalcalde d'Altafulla Jordi Molinera, qui s'ha felicitat pel bon funcionament de la videoacta i ha lamentat no haver-ho pogut fer en el mandat anterior, quan l'equip de govern d'aleshores, diu, s'hi va oposar.

El coalcalde s'ha mostrat satisfet de poder facilitar la feina als tècnics per a la realització de les actes plenàries, ja que aquest sistema té plena validesa legal i alhora permet incrementar la transparència de l'administració local envers els ciutadans. Explica que la implantació de la videoacta era un dels objectius de mandat.

A través de l'adreça videoacta.altafulla.cat es pot accedir al contingut dels plenaris, fer la cerca per un punt d'interès i fins i tot descarregar-se aquell fragment que es desitgi guardar a l'ordinador per consultar-lo amb posterioritat.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla