Notícies
Foto: Youtube
07 de juny del 2021
Denuncien la gravació d'un videoclip sexista a la platja d'Altafulla
Alternativa Altafulla reclama una reflexió sobre els missatges d'aquest tipus de productes i des del consistori s'insisteix en la pedagogia sobre la qüestió
Un videoclip enregistrat en bona part a la platja d'Altafulla ha aixecat polseguera pel contingut de les imatges que mostra i pel missatge de la cançó. Ambdós elements totalment sexistes, com els que malauradament són molt comuns en aquest tipus de cançons anomenades "llatines" i molt escoltades principalment per un públic jove.

En aquest sentit, des d'Alternativa Altafulla s'ha volgut fer un crit d'alerta sobre la publicació d'una d'aquestes cançons a la que acompanya un videoclip que s'ha rodat a Altafulla. Amb imatges idíl·liques de la platja i del parc de Voramar, l'artista cubà Yan the One ofereix tot un reguitzell de plànols amb presència de dones sexualitzades i homes en actitud xulesca.

Una circumstància que, malgrat ser habitual en aquest tipus de productes audiovisuals, ha fet que la principal formació a l'oposició del consistori ho hagi volgut denunciar públicament. Si bé jurídicament no es poden evitar aquest tipus de gravacions, en la que no apareix en cap cas el nom d'Altafulla tot i identificar-se perfectament l'emplaçament, es vol convidar a la reflexió sobre la qüestió. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio el regidor d'AA Francesc Farré.

Per la seva banda, des de l'equip de govern d'Altafulla, es lamenta l'existència d'aquest tipus de continguts musicals i audiovisuals en el panorama de consum de masses actual i s'apel·la a la necessitat d'aprofundir i insistir a fer pedagogia tant entre adults com entre joves, però principalment entre aquests últims, per erradicar costums masclistes i degradants per a la dona. N'ha parlat a Altafulla Ràdio la coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla, Alba Muntadas.

Muntadas ha posat en valor la importància de les sessions de coeducació que es duen a terme en col·laboració amb l'Institut d'Altafulla per intentar contrarestar els missatges d'aquest tipus de productes audiovisuals i en general per afavorir l'assoliment d'una societat lliure de masclisme.
El fet que aquest videoclip s'hagi rodat a Altafulla, però, no deixa de ser un fet merament anecdòtic.
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla