Notícies
Foto: FIC-CAT
07 de juny del 2021
En marxa el Festival Internacional de Cinema en Català, el FIC-CAT de Roda de Berà
L'acte inaugural ha tingut lloc aquest dissabte, amb un homenatge sentit a Montserrat Carulla, desapareguda recentment i qui era presidenta d'honor del jurat
La tretzena edició del FIC-CAT ja està en marxa, un cop superat un 2020 en què finalment no hi va haver possibilitats de tirar-la endavant. Aquest dissabte, doncs, Roda de Berà es tronava a vestir de gala per rebre un gruix important de l'anomenat "star system" català, molts d'ells relacionats estretament amb l'actriu Montserrat Carulla, qui fou membre del jurat del certamen des de la primera edició i presidenta d'honor d'aquest.

Traspassada recentment, Carulla ha rebut aquest dissabte un homenatge pòstum molt sentit i que ha comptat amb familiars i companys de l'actriu, entre ells Roger i Aleix Peña, fill i nét de l'actriu, respectivament, el seu gendre i autor teatral Mario Gas, la productora Isona Passola i el director de cinema Jaume Balagueró.

En aquesta primera jornada també s'ha estrenat en exclusiva Tocats pel foc, dirigida per Santi Lapeira i protagonitzada per Sergi Cervera i Belén Fabra. El FIC-CAT s'allargarà tota una setmana, fins al dissabte 13 de juny, quan es farà la gala de cloenda. S'hi presentaran 90 produccions, entre llargs i curtmetratges.

Cada vespre es projecta una pel·lícula al pavelló poliesportiu de Roda. La resta es podran veure a través de TV3 a la carta.

En la programació del festival hi figuren títols com 'Cuerdas', del tarragoní José Luís Montesinos, 'La dona il·legal'de Ramon Térmens i 'La mort de Guillem', de Carlos Marqués-Marcet.

Totes les projeccions són gratuïtes i només cal invitació per accedir a la gala de cloenda, com també ho va ser per assistir a la inauguració.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla