Notícies
Foto: ACN
15 de juny del 2021
El Govern i l’AEQT es reuneixen per parlar del nou sistema de distribució energètica de les xarxes tancades
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, creu que aquest nou sistema permetrà millorar la competitivitat del sector petroquímic
El nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha mantingut aquest cap de setmana una reunió de treball amb l’AEQT, l’Associació Empresarial Química de Tarragona. Sobre la taula, el nou sistema de distribució energètica en xarxes tancades, que l’Estat acaba de posar en exposició pública.

Torrent coincideix amb el sector que aquest nou sistema, pensat per abaratir els costos elèctrics en complexos industrials, permetrà millorar la competitivitat del sector petroquímic. Creu, però, que el reglament que ara està en exposició pública, arriba tard, perquè hauria d’haver estat llest fa tres anys.

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) estudia presentar al·legacions al reglament abans que finalitzi el termini d'exposició pública a principis de juliol, tot i que no ha especificat en quins punts estan en desacord.

Pel que fa a la implantació de les conclusions de la comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica de Tarragona, Torrent ha dit que encara no hi ha data per començar a aplicar-les.

De moment, s'ha posat en marxa la comissió d'Empresa i Treball al Parlament de Catalunya que és l'òrgan encarregat d'implementar les conclusions, aprovades el desembre de l'any passat.

Entre d'altres, la comissió insta l'executiu a revisar el Plaseqta i el Plaseqcat, amb la col·laboració d'entitats, veïns, sindicats i corporacions locals. Alhora, també considera que les sales de control de les empreses s'haurien de bunqueritzar i que hi hauria d'haver una caixa negra que permeti recuperar els registres de les plantes en cas d'explosió.
Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla