Notícies
Foto: Arxiu
18 de juny del 2021
La Nit de Bruixes d’Altafulla, en marxa
El certamen està dedicat a les dones sàvies i compta amb menys paradetes però més especialitzades
La Vila Closa és, des d’aquest divendres, el centre neuràlgic de l’esoterisme de les nostres contrades. La vinculació històrica d’Altafulla amb les bruixes es posa en valor aquest cap de setmana amb la celebració d’una Nit de Bruixes que recupera la presencialitat després del simbolisme de l’edició telemàtica del 2020.

Es reivindica en aquest certamen, que s’allarga dos dies, divendres i dissabte, la mística i les arts de les dones sàvies d’Altafulla, mal anomenades bruixes per la tradició popular. Reivindicar aquesta figura com un personatge positiu i despendre-la de connotacions negatives és un dels objectius de la proposta lúdica, cultural i turísticament atractiva impulsada per l’Ajuntament d’Altafulla.

Amb rituals, xerrades, tallers i un mercat esotèrics, es vol fer extensiu a un ampli ventall de públic els coneixements que tenien les dones que es dedicaven a l’esoterisme i a les cures alternatives.

Enguany hi ha menys paradetes al mercat d’esoterisme i són més especialitzades, parades més enfocades a la temàtica central del certamen, amb demostracions de “bruixeria” amb herbes curatives, olis essencials, pedres energètiques,... deixant de banda altres tipus d’oferta com la de la roba o joieria general. Igualment es compta amb oferta gastronòmica local, que s’ubica a la plaça del Pou.

Dissabte és previst també un concert de sonoritats celtes amb el grup Celtic Quartet.
Pel que fa a la logística i al compliment de les mesures de distanciament social, s’ha habilitat un espai d’exposició més reduït i amb circuit d’entrada i de sortida. Es volen evitar també aglomeracions, i si els espais s’omplen, es tancarà l’accés i s’esperarà a que es vagi buidant per deixar entrar més visitants.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla