Notícies
Foto: ICS Camp de Tarragona
21 de juny del 2021
L'Hospital Joan XXIII fa visible la incontinència fecal durant la Setmana Mundial
Es commemoren 10 anys de la posada en marxa d'una unitat especialitzada en aquest camp
Aquest dilluns, coincidint amb la Setmana Mundial de la Incontinència Fecal, l'Hospital Universitari Joan XXIII ha preparat una campanya de visibilització per informar a la població i per conscienciar la gent de perdre la por i la vergonya respecte a aquesta afecció amb el lema "la incontinència fecal es pot tractar, no et quedis a casa".

La secció de coloproctologia del servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Joan XXIII, juntament amb la Infermeria especialitzada del mateix servei de Cirurgia, va crear fa deu anys la Unitat d'Incontinència Fecal, que en els últims anys s'ha incorporat al grup multidisciplinari de la patologia del sòl pelvià, juntament amb els serveis de Rehabilitació, Ginecologia i Urologia. En aquests deu anys, la unitat ha tractat a més de 500 persones, assolint una significativa millora en la qualitat de vida en un 70-75% dels casos.

Per avaluar bé la incontinència fecal, primer s'ha de realitzar una anamnesi dirigida i una exploració física anus-perineal del pacient. Després s'ha d'estudiar la severitat i la implicació en la seva qualitat de vida, mitjançant una sèrie d'escales i qüestionaris, a més de realitzar una ecografia endoanal i altres proves complementàries.

Dues terceres parts dels pacients amb incontinència tenen una etiopatogènia multifactorial, gairebé el 80% dels quals milloraran amb un tractament conservador, que consisteix a adequar la dieta, millorar els hàbits defecatoris i teràpies de rehabilitació del sòl pelvià amb tècniques de bio feedback i neuromodulació del nervi tibial posterior.

Els pacients a qui no funciona el tractament conservador poden rebre teràpies més invasives com l'electroestimulació d'arrels sacres que, des de l'any 2017, es fan a l'Hospital Joan XXIII i ja no cal desplaçar-se a Barcelona.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla