Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de juny del 2021
Augmenten les vendes de coques per Sant Joan
El relaxament de les restriccions pel que fa a les trobades socials, conviden a un consum més elevat d'aquesta menja tradicional
Els aparadors de les pastisseries i forns de pa són plens a vessar de coques de Sant Joan que esperen el seu torn perquè algú les vingui a recollir. Són majoritàriament encàrrecs, tot i que també n'hi ha de disponibles per aquells que es desperten a última hora i cerquen que se'ls serveixi una d'aquestes elaboracions malgrat no haver-ne fet reserva prèvia. De fet, la producció és tanta que no hi caben només als aparadors i les capses ja preparades solen estar convenientment disposades entre prestatgeries i taules de suport. Bona mostra de la demanda que hi ha aquest dia, per la revetlla, i també el dia de demà, festivitat de Sant Joan, per fer-se amb la tradicional coca que endolçarà els àpats d'aquests dos dies.

Des de la pastisseria Àngels d'Altafulla, la Cèlia Suñé, que hi treballa aquests dies per donar un cop de mà a la mestressa, explica que porten ja moltes hores a l'obrador elaborant les coques i atenent a una demanda que és més alta que no pas l'any passat.

Com és habitual la coca de fruita és l'estrella dels àpats que es preparen per a aquesta nit i per demà diada de Sant Joan. Però la de llardons, de crema o de cabell d'àngel també guanyen terreny en aquesta cursa per presidir les taules de les llars altafullenques i de la contrada.

Des del gremi de pastissers, treuen pit de la qualitat de les seves coques artesanals i fresques, fetes des d'un obrador tradicional, en contraposició a les més industrials que se solen vendre als supermercats. Opcions, però, que existeixen i per a les que sembla que hi ha demanda. En qualsevol cas, des de les pastisseries asseguren que els consumidors tenen clar quins són els productes de més qualitat i és el que demanden preferentment.
Cèlia Suñé, treballadora de la pastisseria Àngels
Cèlia Suñé, treballadora de la pastisseria Àngels
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla