Notícies
Foto: Govern de la Generalitat
01 de juliol del 2021
Les persones d’entre 16 i 29 anys ja poden demanar hora per vacunar-se
Segons Salut Pública, el major nombre de contagis que s’estan produint se centren en els segments més joves
El departament de Salut ha obert aquest dimecres el calendari per vacunar en bloc les persones d’entre 16 i 29 anys. S'eliminen, per tant, les franges d'edat amb l'objectiu d'immunitzar més ràpid els joves, que estan protagonitzant un important repunt de casos.
Salut ha declarat 3.410 nous casos de la Covid-19 confirmats per PCR o tests d’antígens en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28,7 anys.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que el nombre de contagis s’apropa a les xifres de gener, però que es concentra sobretot en els segments més joves de la població. Diu que això demostra que la vacunació està donant fruits.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat fer marxa enrere en la reobertura i espera no haver de fer-ho en un futur, malgrat l’augment de casos, que està començant a crear tensió a l’atenció primària.

El conseller també ha anunciat la posada en marxa de sistemes mòbils per vacunar a partir de la propera setmana. S'utilitzaran autobusos del Banc de Sang sense cita prèvia. També s'utilitzaran camions mòbils de Seat.

La previsió és que la setmana vinent, la variant delta, molt més contagiosa, ja serà la majoritària.

La demarcació de Tarragona no s’escapa d’aquest increment general de casos. Aquest dimecres, el departament de Salut ha notificat 181 contagis de la Covid-19 al territori. La majoria, 163, s’han registrat al Camp de Tarragona. Una jornada més, no hi ha hagut morts.

L’augment de contagis, de moment, no es nota als hospitals on, de fet, continua millorant la situació. Hi ha trenta malalts ingressats, 7 menys que dimarts. A les UCI també hi ha un pacient menys, 15 en total. El risc de rebrot es manté per sobre dels 100 punts tant al Camp, on continua a l’alça, com a l’Ebre.
Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública
Josep Maria Argimon, conseller de Salut
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla