Notícies
Foto: FIC-CAT
14 de juliol del 2021
L'ànima mater del FIC-CAT cedeix la direcció del certamen a dos cineastes rodencs
Cris Gambín i Toni Pinel prenen el relleu d'Antonio Barrero al capdavant d'un certamen únic, amb l'aposta pel cinema fet en català com a bandera
Antonio Barrero, ànima mater i ideòleg del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, el FIC-CAT, deixa la direcció del certamen després de tretze edicions d'un projecte creat des de zero. Docent de professió i gran aficionat al cinema -en doble vessant: com a espectador i com a director de curtmetratges- Barrero ha estat el creador del Festival, ideant un certamen cinematogràfic amb trets característics que no contemplava cap altre festival dels més de 120 que es realitzen actualment arreu de Catalunya i fent-lo créixer -a base de molt d'esforç-. Un Festival que sempre ha tingut present, especialment, l'element pedagògic, incentivant els mestres a la creació de treballs audiovisuals a les seves aules i dotant-los de recursos per a poder-los crear. Sens dubte, el llenguatge audiovisual, segons Barrero, no hauria de ser una excepció, sinó un contingut obligatori del currículum per tots els beneficis que aporta a l'alumnat.

El fins ara director del FIC-CAT va anunciar la seva renúncia durant l'entrega del premi Eutyches, que va rebre la setmana passada de mans del Consell comarcal del Tarragonès per la tasca de difusió del territori i de la cultura que fa el festival. Durant el seu parlament, Antonio Barrero va dir públicament que aquesta edició -la tretzena- ha estat la seva última com a responsable del FIC-CAT, i que a partir d'ara Cris Gambín i Toni Pinel -sotsdirectors del Festival- n'assumirien la direcció, assegurant que la continuïtat i l'essència del FIC-CAT estava garantida i en bones mans. Així ho ha refermat el mateix Barrero en aquesta emissora.

Amb la recollida d'aquest guardó, tot i que no és l'únic reconeixement que ha rebut el Festival al llarg de la seva trajectòria, Barrero cedeix la responsabilitat de la direcció del FIC-CAT per 'deixar pas a persones més joves, amb noves idees i amb altres opcions de gestió'.
Antonio Barrero, director del FIC-CAT
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla