Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de juliol del 2021
Els organitzadors de l’Altacústic fan un bon balanç de la 8a edició
Kids from Mars ha tancat el Festival de Música Independent d’Altafulla. Prèviament, el concert de Joina s’ha suspès per un contacte positiu de la formació
El festival de música independent d’Altafulla, l’Altacústic, ha clos aquest dissabte al vespre la seva vuitena edició. Un certamen novament especial després que l’any passat ja s’hagués d’adaptar a la pandèmia. Malgrat tot, aquest 2021, ja més habituats a tot el que comporta organitzar i viure en primera persona esdeveniments culturals en un context de crisi sanitària, s’han pogut recuperar més escenaris, una de les particularitats de l’Altacústic. En aquest sentit, més enllà del de la plaça de l’Església, també ha guanyat protagonisme el de la plaça del Pou.

En aquests emplaçaments hi ha passat des del dijous artistes com Joana Serrat i Daniel Lumbreras (el 15 de juliol), Anna d'Ivori, Joan Colomo i Los Sara Fontán (el 16 de juliol) i Pau Vallvé i Kids From Mars (el 17 de juliol). Qui finalment ha caigut del cartell a darrera hora a la jornada de tancament ha estat Joina, com a conseqüència d’un contacte positiu de la formació. El curiós del cas és que, precisament aquest concert, ja es va haver de suspendre en l’edició del 2020. Malgrat tot, el director artístic del festival, Kike Colmenar, ha fet una valoració molt positiva dels tres dies de certamen.

Per primer cop, el festival s’ha enllaçat amb Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), de manera que Altafulla ha acollit dos concerts amb segell de la reconeguda proposta osonenca. Ha estat en la jornada inaugural, i ha permès a Vic donar més visibilitat de la seva iniciativa i, alhora, ampliar la programació encara en un context sanitari delicat. A més a més, això ha significat també una trobada de programadors i una projecció de l’Altacústic fora de les fronteres altafullenques, ha explicat Colmenar.

L’Altacústic s’ha desenvolupat amb total normalitat tot i les noves restriccions per contenir la pandèmia i el toc de queda que entrava en vigor el divendres. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó, ha agraït la responsabilitat dels assistents a tots els concerts. I és que novament l’organització ha estat un repte per al consistori, en haver de fer front a uns actes amb aforament limitat i totes les entrades exhaurides. Maymó ha dit que “la cultura és segura” i que “queda demostrat que amb una bona organització es poden mantenir les programacions de l’estiu”.

Amb les noves mesures aprovades pel Govern català per encarar la cinquena onada de la pandèmia sí que del programa no musical de l’Altacústic ha acabat suprimint-se l’oferta gastronòmica. Paral·lelament, el marxandatge del festival de música independent d’Altafulla ha presentat novetats, com per exemple unes torretes amb l’skyline del poble, que s’han pogut veure repartides pels diversos escenaris de la vila closa i són obra de Nam Arquitectura. Per un preu de deu euros totes aquelles persones que ho han desitjat, n’han pogut adquirir. Si algú encara no ho ha pogut fer, s’ha de posar en contacte amb els responsables de la proposta a través del correu electrònic torretesaltacustic@gmail.com. També es poden aconseguir entre avui i demà de 17:00h. a 19:00h. a la plaça de l'Església, a l'antic cementiri d'Altafulla, al costat del Fòrum.
Kike Colmenar, director artístic de l'Altacústic
Kike Colmenar, director artístic de l'Altacústic
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla