Notícies
Foto: URV
20 de juliol del 2021
El grau de Química de la URV oferirà un itinerari de formació dual pioner a l’Estat espanyol
A partir del curs que ve permetrà als estudiants de quart fer més de 1.100 hores d’aprenentatge pràctic remunerat en una empresa química
El grau de Química que s’imparteix a la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha rebut l’autorització de Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) per implantar la menció dual el proper curs 2021-22, que permetrà als estudiants de quart curs fer més de 1.100 hores d’aprenentatge pràctic remunerat en una empresa química. És la primera menció dual que s’implanta en un grau de Química a l’Estat espanyol.

Aquesta formació dual està regulada per un conveni de col·laboració educativa, a través del qual els estudiants comptaran amb un tutor o tutora professional a l’empresa i un tutor o tutora acadèmic a la Facultat de Química. La formació pràctica es complementarà amb una assignatura teòrica impartida per professionals de la indústria química sobre aspectes rellevants per a la seva adaptació al món industrial, com la comunicació empresarial, la logística, la sostenibilitat o la prevenció de riscos laborals.

L’itinerari dual donarà a l’estudiantat la possibilitat de fer una major immersió al món professional contribuint a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral en posicions millor retribuïdes, tal com s’ha constatat als països europeus on ja es porta a terme. Cada curs s’oferiran entre cinc i deu places.

Per al curs 2021-22, les empreses participants seran Clariant, Consorci d’Aigües de Tarragona, Ercros, IQLIT, Maystar i Repsol. El programa de menció dual del grau de Química compta amb el recolzament de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). I altres empreses químiques, com Asesa, BASF, Covestro, DOW, IQOXE o Sekisui han mostrat el seu interès en participar-hi en properes edicions.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla