Notícies
Foto: Policia Local d'Altafulla
21 de juliol del 2021
Les dades epidemiològiques milloren i Altafulla ja no haurà d’aplicar el toc de queda
L’Ajuntament demana prudència a la ciutadania i la Policia Local mantindrà la vigilància i les patrulles del passat cap de setmana els propers dies
El Govern demana aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) allargar les restriccions ara vigents una setmana més, entre elles el toc de queda, les reunions de 10 persones com a màxim i el tancament de tots els establiments a les 00:30h.

En aquest sentit, ha canviat el llistat de municipis amb toc de queda en funció de la incidència i ara el planteja en un total de 165 municipis, amb incorporacions importants com Lleida, el Vendrell, Igualada, la Bisbal d'Empordà, Salt, Mollerussa i Roses, entre d'altres. Entre els que surten, en canvi, hi ha Altafulla, Deltebre, Esparreguera, Sant Celoni, Solsona o Sant Sadurní d'Anoia.

Així ho ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, tenint en compte que la resolució actual acaba la matinada d'aquest divendres. L'executiu va apostar per aprovar confinaments selectius de 7 dies prorrogables i demanar l'aval judicial cada setmana, i ja va anunciar que tenia la intenció de mantenir el toc de queda almenys fins a principis d'agost.

La portaveu ha reiterat que la situació de la pandèmia “segueix sent dolenta, encara que les dades apuntin a una estabilització”, i ha assenyalat que la positivitat “continua sent alta” i l’Rt està per sobre de l'1. A més, ha apuntat que “si bé el nombre de persones contagiades de menys edat sembla que s'alenteix”, els contagis afecten ara a persones d'edats “més elevades”.

Des d’Altafulla s’ha encaixat l’anunci amb alegria però alhora amb prudència. D’una banda, perquè encara no una setmana després d’aplicar-se el toc de queda a les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, la població surt del llistat de municipis que han de fer el confinament nocturn. D’altra banda, el coalcalde Jordi Molinera, tot i la millora de les dades epidemiològiques, ha demanat seny i responsabilitat a la ciutadania per mantenir la tendència a la baixa.

La particularitat del terme municipal d’Altafulla és que parcialment està rodejat de poblacions que mantenen el toc de queda, com Tarragona o Torredembarra. Tot i així, el coalcalde ha explicat que no preveuen haver de demanar que aquest calgui mantenir-lo al municipi, ja que “Altafulla limita pel nord amb poblacions de menys de 5.000 habitants i per tant no queda rodejada de termes que configuren el nou llistat de la Generalitat”. En aquest sentit, Molinera ha explicat que la Policia Local encara mantindrà la vigilància i les patrulles del passat cap de setmana al llarg dels propers dies.

A través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament, la Corporació està insistint aquestes últimes hores que tot i que Altafulla hagi sortit de la llista de municipis amb confinament nocturn des de la 01:00h. fins a les 06:00h., el toc de queda es manté inalterable fins que no hi hagi el vist i plau del TSJC i s'hagi publicat la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
Patrícia Plaja, portaveu del Govern
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla