Notícies
Foto: Alerta Digital
19 d'agost del 2021
Alternativa Altafulla insta a l’Ajuntament a fer que el municipi sigui un lloc d’acollida per a les refugiades afganeses
Des del consistori es mostren oberts a què Altafulla contribueixi a la causa com ja ho ha fet en casos similars
La conquesta de l’Afganistan per part dels talibans ha sacsejat el país, i molts afganesos i afganeses busquen sortir-hi per no sotmetre’s al règim talibà. Especialment les dones, ja que els drets pels quals han lluitat durant els últims 20 anys quedaran oprimits.

Per aquest motiu, la principal força de l’oposició a l’Ajuntament d’Altafulla, Alternativa Altafulla, ha demanat al consistori que se sumi al manifest de la xarxa ‘Dones de negre, que condemna els fets que estan succeint al país d’Àsia, i sobretot, la situació que ja estan començant a patir les dones.

La regidora d’Alternativa, Marisa Méndez-Vigo forma part de la xarxa ‘Dones de negre, “una xarxa global que lluita contra les guerres i la violència contra les dones”, com ha explicat a Altafulla Ràdio. En el cas de l’Afganistan, està convençuda que el règim talibà suposarà un “calvari per a les dones, i que es requereix la intervenció de la comunitat internacional”.

A banda del manifest, des de ‘Mujeres de Negro’ també s’ha demanat als consistoris de l’Estat, que comuniquin quants refugiats afganesos podrien acollir en el municipi. En aquest sentit, Marisa-Méndez Vigo ha dit que, conscient dels recursos limitats de l’Ajuntament d’Altafulla, aquest podria “oferir els espais públics que gestiona i fer una crida als particulars que tinguin habitatges buits” com a mesura temporal perquè les dones que busquen abandonar el seu país puguin tenir un lloc per començar “a refer la seva vida”.

Des de l’Ajuntament d’Altafulla s’han mostrat oberts a què Altafulla pugui contribuir a la causa dels refugiats afganesos, sense especificar, de moment, amb quins recursos o el nombre de persones que es podria acollir. Ho ha explicat la coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Alternativa Altafulla
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Alternativa Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla