Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
19 d'agost del 2021
La Platja Llarga de Roda de Berà acull un simulacre de salvament i socorrisme
La prova s’ha realitzat correctament, seguint tots els protocols establerts i dins dels temps adequats per salvar la vida d’ambdues víctimes
La platja Llarga de Roda de Berà ha acollit aquest dimecres la celebració d’un simulacre de salvament i socorrisme amb el rescat aquàtic de dues víctimes a càrrec de l’empresa Altesport 2000, adjudicatària del servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi. Aquest exercici serveix al personal per practicar i posar-se a prova davant d’una situació límit, i també per mostrar a la ciutadania com realitzen la seva tasca.

El simulacre ha començat quan les dues víctimes, una activa i una altra passiva, es trobaven en perill dins de l’aigua. Un dels socorristes les ha identificat a uns 200 metres de la vora del mar i ha avisat a la resta de companys a través del walkie-talkie.

Ràpidament s’ha activat el protocol de rescat aquàtic i tot el personal s’ha posat en marxa. El primer d’ells, Eric Vilaragut, ho ha fet nedant mentre el seu company, Pedro Javier, esperava a la sorra; un segon amb la moto aquàtica, Manel García, i el coordinador de l’equip, Brian Medina, ho ha fet amb la taula de rescat, per facilitar la seqüència i treure de l’aigua a la víctima activa.

Manel García, des de la moto aquàtica, ha avisat al responsable de comunicacions de l’equip perquè a la platja hi tinguessin tot el material necessari preparat per atendre la víctima passiva i realitzés una trucada al 112 donant informació precisa sobre la situació mentre que els equips d’emergència arribaven al lloc dels fets.

Un cop la víctima passiva ha estat fora de l’aigua, els dos socorristes li han realitzat la maniobra de reanimació cardiopulmonar, amb l’ajuda d’un equip d’oxigenoteràpia, fins a assolir la seva reanimació. Tot seguit han col·locat la taula espinal per immobilitzar-la, a l’espera que els tècnics sanitaris del SEM hi arribessin.

La prova s’ha realitzat correctament, seguint tots els protocols establerts i dins dels temps adequats per salvar la vida d’ambdues víctimes.

El simulacre ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Virgili, la primera tinent d’alcalde, Teresa Ferré, els comandaments de la Policia Local de Roda de Berà, i el personal tècnic de l’Ajuntament de Roda de Berà.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla