Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de setembre del 2021
La felicitat de la canalla i la satisfacció dels adults en la mostra del seguici popular clouen 'La Petita'
Les entitats culturals per fi tornen a viure les festes locals, i esperen amb més ganes la Festa Major de Sant Martí
Altafulla ha clos aquest diumenge la Festa Major Votiva del Quadre de Sant Antoni, 'La Petita. La mosta del seguici popular davant el Castell dels Montserrat, i el castell de focs dels Diables d'Altafulla, han posat el colofó a un programa encara marcat per la pandèmia, i que ha tingut tota mena d'actes per als petits i els adults.

La mostra d'aquest diumenge a la tarda ha estat tan especial i emotiva com el regidor de Festes, Àlex Cañas, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó, havien vaticinat en la presentació del programa de les festes.

El president dels Castellers d'Altafulla, Paco Pérez, ha explicat que "és molt especial tornar a l'activitat després de dos anys". Igualment, ha reconegut que no esperaven actuar per 'La Petita', tot i que la dedicació de la colla finalment ho ha permès. Seguint la mateixa línia, un dels Grallers d'Altafulla, Joan Albert Blanch, ha afegit que és un plaer torna a participar en la festa.

La canalla de les entitats ha estat qui ha viscut de manera més emotiva la represa de la cultura popular. Així ho han assegurat el cap de colla dels Gegants i nans d'Altafulla, Hèctor Caro, i el cap de colla dels Diables Petits d'Altafulla, Jordi Andreu. Els dos han descrit la il·lusió dels infants a l'hora de posar-se els capgrossos o agafar les forques després de tant de temps sense fer-ho. El mateix sentiment que han sentit els bastons quan s'han tornat a posar els seus vestits, com ha assegurat la responsable, Margarida Aniorte.

'La Petita' d'aquest 2021 també ha servit per cloure els actes de commemoració dels 200 anys del Vot de Poble. La celebració ha clos aquest dissabte amb el retorn de la imatge de Sant Antoni a l'Ermita, en una cercavila en la qual també hi han participat les entitats culturals.
Ara, la vila espera ja que arribi novembre per celebrar la Festa Major de Sant Martí, amb el desig de fer-ho, com a mínim, amb la mateixa normalitat que 'La Petita'.
Paco Pérez i Joan Albaert Blanch
Hèctor Caro, Jordi Andreu i Margarita Aniorte
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla