Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de setembre del 2021
La Policia Local d'Altafulla registra més de 2.600 actuacions aquest estiu
Des del consistori es valora positivament la coordinació entre Mossos i Guàrdia Urbana de Tarragona per minimitzar l'efecte dels botellots
L'estiu finalitza a Altafulla amb un balanç de 2.600 actuacions realitzades per la Policia Local en diferents àmbits relacionats tant amb delictes de diferents categories com amb infraccions de les ordenances de civisme del municipi. Aquestes últimes són les que més han destacat enguany per la seva repetició i per les molèsties que han suposat en els veïns. En aquest sentit, les reunions de gent, preferentment jove, per beure a la via pública, el que es coneix com a botellots, han tingut una incidència especial. També l'incompliment de les mesures sanitàries relacionades amb la pandèmia han estat objecte de sanció o avís per part de l'autoritat policial.
Aquest dimarts des del consistori se n'ha fet balanç i s'han posat sobre la taula xifres com les 71 actuacions en botellots, amb requisament de material divers com altaveus i begudes alcohòliques o les 33 denúncies per incomplir les restriccions de la Covid com per exemple no dur mascareta, no respectar el toc de queda o, en el cas d'establiments, no complir l'aforament màxim permès.

El cap de la Policia Local d'Altafulla, Jordi Gil, destaca amb dades alguna d'aquestes intervencions.

Aquestes denúncies tramitades per incomplir les ordenances municipals s'han traduït en un total de 20.900 € en sancions econòmiques.

Pel que fa als botellots, des del consistori s'ha insistit que aquests han existit sempre a l'estiu tot i que enguany han estat de dimensions més grans. El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha valorat positivament el reforç policial que va suposar la coordinació amb Mossos i Guàrdia Urbana de Tarragona per fer front al fenomen i traslladar-lo a una zona aïllada per evitar molèsties als veïns.

En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Gil, qui ha assenyalat a la finalització del toc de queda en municipis veïns com a element que va permetre dispersar més les concentracions de gent.

Per altra banda, en el balanç de les actuacions policials de l'estiu també s'han destacat les denúncies realitzades en matèria de circulació, se n'han tramitat un total de 538, de les quals 77 han necessitat servei de grua.

L'import total en sancions ha estat de 54.704 €, dels quals ja se n'ha recaptat 30.106, i queda pendent un total de 12.248 euros. Cal remarcar que moltes d'aquestes sancions compten amb una bonificació del 50% si es realitza el pagament abans dels 15 dies des de la data de sanció.
Jordi Gil, cap de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, cap de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla