Notícies
Foto: Arxiu
23 de setembre del 2021
Les ordenances fiscals d'Altafulla, a debat amb la incògnita de si podran tirar endavant
Serà el primer ple en què el govern presentarà les seves propostes en minoria
Aquest dilluns 27 de setembre tindrà lloc el primer ple ordinari en el qual es visualitzarà la nova configuració de l'equip de govern d'Altafulla, que es troba en minoria amb el grup de l'EINA com a únic integrant després de la sortida de PSC i Ara.

Una situació que condicionarà el debat i la resolució dels punts a tractar, i més, tenint en compte que el gruix de la sessió del mes de setembre està dedicada a una qüestió com les ordenances fiscals. Es porten a debat diverses modificacions d'ordenances ja existents i d'altres que entraran en vigor a partir del pròxim any. Dues referents a l'IBI, una a l'ICIO, una altra a l'IAE i finalment la que fa referència a les terrasses, l'ordenança de taules i cadires, que aclareix alguns conceptes en aquest sentit i "fa més fàcils els càlculs", segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Dani Franquès. El titular de l'àrea, ha destacat d'aquestes modificacions les que afecten l'IBI. JA sigui la que grava la tinença de pisos buits, sense usar, per als grans tenidors i la que preveu una bonificació per a la instal·lació de sistemes d'energia eficients als habitatges.

Franquès també ha assenyalat la importància de la modificació de crèdit que passa per ple. Segons ha dit, "no entendria que aquest punt no fos aprovat", ja que no representa una inversió nova sinó nodrir algunes partides que han quedat justes. L'aprovació d'aquest punt i de la resta, està en l'aire donada la situació de minoria en què es troba el govern. Segons Franquès, el posicionament de l'oposició respecte a moltes de les qüestions a debat és una incògnita.

Un altre dels documents que han de passar per plenari aquest dilluns és el Pla d'Acció Municipal d'Habitatge (PAMH), que requereix del tràmit plenari per tal de rebre una subvenció de la Diputació de Tarragona. Es tracta d'un tràmit, ha explicat Franquès, ja que simplement s'està donant a conèixer el pla i unes línies d'actuació que s'hi proposen, no pas cap actuació urbanística concreta. Si no s'aprova aquest PAMH, ha remarcat, es perdria la subvenció.

Per altra banda en el plenari es donarà compte de les renúncies de les dues regidores sortints del govern i la revocació de les competències que tenien delegades. Igualment és previst aprovar el Compte General del consistori i es portaran a debat diferents mocions. Dues d'aquestes presentades per Alternativa Altafulla: l'una demanant que la periodicitat dels plens sigui mensual i l'altra demanant modificar l'ordenança fiscal 1, pel que fa a una bonificació de l'IBI per als pisos de protecció oficial i la 21, referent a les taxes d'accés a la piscina i el condicionant de l'empadronament.

Pel que fa a la moció de L'EINA, aquesta se centra en la Setmana de la Mobilitat.
El ple té un caràcter presencial per als regidors i regidores però continua sense poder acollir públic. Com és habitual aquest es podrà seguir en directe pel canal Youtube del consistori i també per Altafulla Ràdio, a partir de les 20h.
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Dani Franquès, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla