Notícies
Foto: Arxiu
23 de setembre del 2021
La Bibliomar atén una mitjana de 30 usuaris per dia aquest estiu de pandèmia
El servei de punt de lectura al Parc de Voramar n'ha fet una valoració molt positiva després de la represa de l'activitat encara en pandèmia
La Bibliomar d'Altafulla s'ha consolidat com a punt de lectura d'estiu al Parc de Voramar, lligat a la Biblioteca Municipal, i ha complert així amb els seus objectius principals de consolidació com a projecte cultural marcats en els seus inicis el 2013.
La Bibliomar ha rebut aquest estiu una assistència total de 833 usuaris en els 29 dies que s'ha obert al públic durant els mesos de juliol i agost, xifra que es tradueix en una mitjana de 30 usuaris per dia. Segons dades que es desprenen de la memòria realitzada per les responsables del servei, d'aquests s'han tramitat 24 carnets per a usuaris nous.

De les xifres també destaquen els 236 préstecs de documents, material divers i publicacions que s'han tramitat al llarg d'aquest mes i mig que la Bibliomar ha estat oberta.

La responsable de la Bibliomar, la Rosalia Ciuró, ha fet un balanç positiu del funcionament del servei, tenint en compte la situació de la Covid, que va impedir la realització de la majoria de les activitats habituals.

Com ha remarcat Ciuró, malgrat les restriccions per la Covid, sí que s'han pogut realitzar les sessions de conta-contes a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat. Unes mesures que s'han complert també pel que fa a l'aforament de l'equipament i de l'ús dels elements d'higiene previstos.

La connexió a Internet aquest estiu també ha estat un dels punts que s'ha subratllat, ja que ha permès l'accés al catàleg de la Biblioteca i d'aquesta manera, "s'ha pogut controlar molt millor les dades dels usuaris i els préstecs dels documents", segons ha apuntat Ciuró. Aquest avenç, com ha explicat, "ha suposat una millora pel que fa a la cerca de llibres i l'orientació dels usuaris cap a altres biblioteques". Finalment cal destacar que els llibres més prestats continuen sent els de literatura infantil i juvenil i el perfil d'usuari majoritari segueix sent el de les famílies amb infants que passen el període de vacances a Altafulla.
Rosalia Ciuró, responsable de la Bibliomar d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla