Notícies
Foto: Parlament de Catalunya
23 de setembre del 2021
Mercaderies per l'Interior demana posar la línia segregada per als trens de mercaderies sobre la taula Estat-Generalitat
Des de la plataforma insisteixen en l'impacte ambiental i els riscos per la salut amb l'increment del pas de trens per la línia de costa
La Plataforma Mercaderies per l'Interior ha demanat al Govern català que inclogui la construcció d'una línia segregada per als trens de mercaderies entre les prioritats de la taula bilateral Estat-Generalitat.

El portaveu de la Plataforma, Eugeni Sedano, ha intervingut aquest dimecres a la comissió de Territori del Parlament, on ha exposat els problemes que, al seu entendre, generarà la implantació del tercer fil.

Sedano ha insistit en l'impacte ambiental i els riscos per la salut amb l'increment del pas de trens per la línia de costa. També ha fet una mica d'història i ha recordat que al 2011, Adif contemplava la construcció d'una línia de mercaderies per l'interior i que el 2014 se'n va fer un estudi informatiu.

Per aquest motiu creu que l'estudi d'alternatives ferroviàries que ha tret a licitació Adif aquest estiu suposa un pas enrere i renunciar a la feina que ja s'havia fet fa prop d'una dècada.

Sedano ha recordat també que el tercer fil es va concebre el 2012 com una solució provisional per donar una sortida ràpida a les mercaderies del Port de Tarragona i els polígons petroquímics. Remarca, però, que els tècnics coincideixen què és una fórmula molt poc eficient i que alentirà els trajectes.

Per tot plegat, la Plataforma ha demanat el suport dels diputats per fer front comú a favor d'una línia segregada per a mercaderies i que aquestes s'inclogui en les prioritats a tractar en la mesa bilateral Estat-Generalitat.
Eugeni Sedano, portaveu de la Plataforma Mercaderies per l'Interior
Eugeni Sedano, portaveu de la Plataforma Mercaderies per l'Interior
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla