Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
11 d'octubre del 2021
En marxa la restauració de la font de Caïd Ismail d'Altafulla
S'ha reforçat l'estructura de ferro i s'anul·lara la sortida d'aigua, ja que aquesta es feia a través de conduccions de plom obsoletes
La font de Caïd Ismail es troba aquests dies en ple procés de restauració per dotar aquesta estructura de seguretat i d'un aspecte més digne, després que el pas del temps hagi fet estralls en aquesta instal·lació. L'actuació s'emmarca en el pla de conservació del patrimoni local impulsat des del consistori tot arranjant diversos elements significatius de la via pública per realçar el valor històric o cultural que tenen. Així es va fer amb la barca Núria Baltasar, recentment restaurada i retornada a l'encapçalament del passeig de Botigues de Mar.

Ara és el torn de la font de Caïd Ismail, una font dedicada a un personatge il·lustre d'Altafulla, el Joaquim Gatell i Folch, altrament conegut com a Caïd Ismail, nom que va usar quna va viure i viatjar per Àfrica.

En aquest element s'hi ha fet una millora essencialment de la seva estructura de ferro, molt oxidada. La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha donat més detalls de la intervenció.

Com ha apuntat Maymó, la font deixarà de ser útil com a punt d'abastiment d'aigua donades les característiques del seu sistema de canonades, fetes amb elements de plom totalment obsolets. I també tenint en compte que molt a prop ja hi ha una altra font plenament operativa.

En paral·lel als treballs a la font, s'està restaurant també, en aquest cas al taller, l'estàtua de Sant Antoni de la placeta del mateix nom, a qui se li ha manllevat temporalment el cap, per poder treballar en els seus desperfectes. Amb aquestes dues intervencions més la de la barca, es completa el llistat de restauracions al patrimoni previst per enguany i s'obre la mirada al 2022, quan s'han programat treballs en diverses de les casetes del Via Crucis, a suggeriment del Centre d'Estudis Altafullencs.

Aquestes accions s'emmarquen en l'aposta del consistori per posar en valor petits llegats patrimonials amb què compta Altafulla i preservar-los pel seu significat dins la història de la vila.
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla