Notícies
Foto: Arxiu
13 d'octubre del 2021
Aforaments generalitzats al 100% i sense distància de seguretat a partir de divendres
La mascareta serà un dels elements que encara evidenciarà l’existència de restriccions per la Covid
Final per a la majoria de restriccions per la pandèmia de la Covid-19 a partir d’aquest divendres. La limitació d’aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. En les actuacions castelleres, per exemple, hi podrà haver públic omplint les places, tot i que encara no està decidit si les colles podran portar més de 160 membres per entitat.

Encara es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d’interior i la del 70% a locals d’oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Pere Aragonès després d’avaluar la millora dels indicatius sanitaris, que s’ha atribuït a la vacunació. Per això ha reclamat a la societat que continuï vacunant-se, per bé que ha subratllat que no es pot abaixar la guàrdia i que la mascareta continua essent obligatòria on ho era fins ara.

En l’àmbit de la restauració, Aragonès ha especificat que a banda de recuperar l’aforament del 100%, bars i restaurants també recuperaran l’horari habitual anterior a la pandèmia. Tampoc caldrà que mantinguin cap mena de distància de seguretat entre taules ni que el límit màxim de comensals per taula sigui de 10 persones. Això sí, la mascareta segueix essent “fonamental”.

Universitats, fires i congressos o activitats lúdiques també es beneficien del “pas endavant” que adopta la Generalitat, així com la majoria d’espais culturals, on tampoc hi haurà limitacions d’aforament. Les úniques excepcions seran els locals d’oci nocturn, on es manté l’aforament limitat al 70%, l’obligació de mostrar el certificat covid per accedir als recintes i la de dur mascareta a l’interior. Els concerts en espais tancats amb la gent a peu dreta tindran les mateixes limitacions.

Aquest divendres acabaran també les limitacions d’accés a les terminals dels aeroports. Això vol dir que hi deixarà d’estar prohibida l’entrada d’acompanyants dels viatgers, una de les mesures que es van implantar fa més d’un any arran de la pandèmia.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla