Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
21 d'octubre del 2021
La Càtedra d'Habitatge de la URV insta el plenari d'Altafulla a tirar endavant de manera consensuada les accions proposades al PAMH
El document fa una diagnosi de la situació de la vila en aquesta matèria i suggereix una quinzena d'actuacions per desenvolupar fins al 2025
Ja coneixem més detalls sobre el Programa d'Actuació Municipal d'Habitatge d'Altafulla que ha estat elaborant l'últim any la Càtedra Unesco d'Habitatge de la URV. Els seus responsables, amb el doctor Sergio Nasarre al capdavant, han estat els encarregats d'exposar els punts clau del document que fa una diagnosi acurada de l'estat de la qüestió a la vila i aporta possibles solucions.

Tot i no ser un pla executiu, sí que suggereix el camí a seguir pel que fa a polítiques d'habitatge en un termini de 5 anys (compten des del 2020). És per això, que entenen que aquest "full de ruta" està per sobre de mandats i va més enllà de "partidismes". El director de la Càtedra, Sergio Nasarre, ho ha expressat així en la seva exposició, tot instant els diferents grups polítics del plenari a assumir el pla de manera consensuada per poder donar solució a les problemàtiques en matèria d'habitatge a la vila.

Com ha explicat una altra de les components de la Càtedra Unesco de la URV, Irene Suau, el document parteix d'un seguit d'ítems que s'agrupen en l'acrònim DAFO, és a dir Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats que té Altafulla en matèria d'habitatge. I tot seguit s'exposen les accions que caldria dur a terme per posar-hi remei.

Problemàtiques detectades són, per exemple, les diferències de renda per càpita entre diferents barris de la vila, el procés d'expulsió de joves cap a altres municipis per les dificultats d'accés a l'habitatge, el fenomen de l'okupació o la necessitat de rehabilitació de molts edificis, en especial al casc antic.

Així mateix s'apunta que l'envelliment de la població ha de fer canviar la manera com es conceben els habitatges i fer-los plenament accessibles per als col·lectius de més edat, per exemple impulsant la instal·lació d'ascensors en edificacions antigues. Igualment s'està elaborant un cens d'habitatges buits per mirar d'intercedir amb els propietaris i posar-los al mercat. Tot plegat accions que representen una tasca de llarg recorregut i que, en alguns casos, ja s'ha començat a fer, com ha apuntat el regidor d'Habitatge de l'Ajuntament d'Altafulla, Àlex Cañas.

Des de la Càtedra d'Habitatge de la URV asseguren que cal que Altafulla es plantegi què vol ser en un futur, quin model de poble vol i quin tipus de població vol acollir. És per això que defensen les accions proposades en el pla i confien que el consistori les entoni i posi fil a l'agulla "per fer una vila millor".

El PAMH d'Altafulla s'ha presentat aquest dimecres al vespre en una Audiència Pública celebrada a la sala de plens, amb assistència de persones alienes a l'acte, per primera vegada des de l'esclat de la pandèmia i amb preguntes dels presents, entre els que es trobaven membres d'altres grups del ple, com Alternativa Altafulla i ara Altafulla, més enllà de tots els integrants de l'equip de govern municipal, de l'EINA.
Sergio Nasarre, director de la Càtedra d'Habitatge de la URV
Irene Suau, investigadora de la Càtedra d'Habitatge de la URV
Àlex Cañas, regidor d'Habitatge d'Altafulla
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla