Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
22 d'octubre del 2021
Altafulla i La Nou de Gaià ratifiquen el límit de terme establert el 1919
Actualment hi ha 4 propietats que es troben entre ambdues poblacions
El camí de La Partió dibuixa el límit entre Altafulla i La Nou de Gaià pel nord del municipi costaner. Es tracta d'un límit petit, però que cal tenir en compte per qüestions burocràtiques, sobretot quan afecta algunes propietats que hi ha a la zona. És el cas de 4 finques rústiques que es troben a cavall entre Altafulla i La Nou de Gaià, sent aquesta última la població on més percentatge d'aquestes propietats recau. És per això que a nivell d'impostos i ordenances diverses, tots 4 terrenys pertanyen a La Nou.

Unes qüestions que s'han dirimit aquesta setmana en la Comissió de Terme celebrada entre el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera i l'alcaldessa de La Nou de Gaià, Josepa Figueras. En la trobada, s'han ratificat els acords presos el 1919 i s'ha constatat que, més d'un segle després, no s'ha produït cap canvi que afecti el que es va establir aleshores. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio el coalcalde Molinera.

El camí que separa els dos termes, el de La Partió, era un antic camí ral, amb marges de pedra seca que ara es troba en desús i molt abandonat amb vegetació salvatge pertot que el fa impracticable. És per això que des de la Nou es vol instar a la Diputació de Tarragona perquè pugui fer-ne una neteja i recuperar la via per ús dels veïns, com ja fa l'ens supracomarcal amb altres zones boscoses de la vila. En parla l'alcaldessa Josepa Figueras.

Tant des de l'Ajuntament d'Altafulla com des de l'Ajuntament de La Nou, s'afirma que en cap cas el document sobre el límit de terme representa cap modificació sobre les 4 propietats que hi ha en aquest indret i que la competència municipal sobre aquelles propietats continua recaient en La Nou.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Josepa Figueras, alcaldessa de La Nou de Gaià
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla