Notícies
Foto: Congrés Internacional de Ball de Bastons
22 d'octubre del 2021
El Ball de Bastons d'Altafulla participa aquest cap de setmana en el I Congrés Internacional de Ball de Bastons
L'agrupació podrà actuar en cercavila per primera vegada des de l'esclat de la pandèmia
Ja està en marxa a Salou el primer Congrés Internacional de Ball de Bastons que se celebra i que aporta una nova perspectiva a les trobades que se solien fer fins ara i que inclou la 46a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya. Es tracta, doncs, d'una reunió que anirà més enllà amb presència d'experts en la matèria i la voluntat de reflexionar sobre el moviment i la tradició d'aquest ball popular tan arrelat a casa nostra, amb unes 150 colles arreu del país, però també a la resta de la Península Ibèrica, amb colles a l'Estat espanyol, a Andorra i també a Portugal.

En aquest marc hi haurà els bastoners d'Altafulla, que assistiran al Congrés com a oients però que prendran part activa en la mostra de balls, participant a la cercavila que es farà pel Passeig Jaume I de la capital de la Costa Daurada. Per primera vegada des de l'esclat de la pandèmia, podran sortir al carrer i fer el seu ball desplaçant-se, tal com és habitual, i no de manera estàtica.

N'ha parlat a Altafulla Ràdio la presidenta del Ball de Bastons d'Altafulla Margarita Aniorte.

Això serà dissabte a la tarda, i , en paral·lel, des que aquest dijous comencés el certamen, també s'han estat oferint xerrades i passis de documentals sobre el fenomen del ball de bastons amb la voluntat de reflexionar sobre l'estat de salut del ball. N'ha parlat al programa Carrer Major el president de la Coordinadora de colles de Ball de Bastons, Adrià Ortiz.

Pel que fa a la programació del certamen, destaquen les actuacions de dissabte al matí, al Teatre Auditori, amb bastoners de Castella i Lleó, La Rioja, Aragó, el País Valencià, Euskal Herria i Portugal. I ja a la tarda la trobada amb cercavila al Passeig Jaume I, amb més colles i la participació d'Altafulla.
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla