Notícies
10 de juny del 2015
L’Escola El Roquissar d’Altafulla dóna el tret de sortida a la campanya de prevenció i control del mosquit tigre
Els tallers, a càrrec de l’empresa Blau i Verd, es van impartir la setmana passada a l’Escola La Portalada
La campanya de prevenció i control del mosquit tigre s’ha posat en marxa aquest dimecres a l’Escola El Roquissar d’Altafulla. Els tallers, de la mà de l’empresa que gestiona el servei, Blau i Verd, ja es van desenvolupar la setmana passada a l’Escola La Portalada.

Aquest dimecres els protagonistes han estat els alumnes de 5è de Primària. L’activitat, d’una hora i mitja de durada, ha consistit en una classe d’educació ambiental que ha servit perquè els infants adquireixin més coneixements al voltant d’aquesta temàtica, que durant els mesos d’estiu pot convertir-se en una problemàtica. El responsable de l’empresa Blau i Verd, Jordi Bru, ha fet una valoració molt positiva de l’experiència, en què també hi ha estat present la regidora en funcions de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau.

A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió, més enllà dels tallers dins de l’aula, els alumnes també surten al carrer. Acompanyats dels professionals, es converteixen en investigadors a la recerca d’aquells indrets del municipi on s’hi pot instal•lar el mosquit amb més facilitat.

El mosquit tigre es caracteritza per les seves potes ratllades en blanc i negre i el seu cos petit, blanc i negre. Per pondre els ous la femella i perquè les larves es desenvolupin en té prou amb una petita quantitat d'aigua, com la que es pot quedar en pots, gerros, o plats de testos, entre d’altres. A diferència de molts dels mosquits més estesos i comuns el mosquit tigre pica durant tot el dia, tot i que el moment de màxima activitat són les hores crepusculars. Precisament, els infants i la gent gran són els col·lectius més afectats.

A banda de la campanya a les escoles, a hores d’ara també s’ha posat en marxa el tractament en aquelles zones de la via pública considerades punts crítics; i està previst que la campanya porta a porta doni el tret de sortida en un parell de setmanes. Jordi Bru ha explicat que encara no s’ha arribat al període de màxima activitat del mosquit, que es dóna quan les temperatures mitjanes són superiors als 10ºC. Les escasses precipitacions de les darreres setmanes tampoc han contribuït en la seva proliferació.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla