Notícies
12 de novembre del 2014
L’ANC d’Altafulla es reunirà aquesta setmana per fer balanç del 9-N i “començar a treballar en les bases d’un nou estat”
Artur Mas inicia una ronda de contactes amb CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP per explorar unes possibles eleccions plebiscitàries
La territorial d’Altafulla de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es reunirà aquesta setmana per fer balanç de la jornada participativa del 9-N. El Sí-Sí es va imposar el diumenge al municipi amb un 81,7% dels vots. Un resultat que, segons la coordinadora, Marta Ollé, demostra “què vol la ciutadania d’Altafulla”. Ollé ha avançat que “cal començar a treballar en les bases d’un nou estat”. Des de la territorial altafullenca aposten per celebrar eleccions plebiscitàries el més aviat possible.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que a partir d’aquest dimecres iniciarà una ronda de contactes amb els partits favorables al dret a decidir, incloent també el PSC, per explorar el grau d'acord sobre la possibilitat, precisament, de convocar unes eleccions que serveixin per fer una consulta definitiva. En roda de premsa, Mas ha apuntat que ell explicarà quina és la seva posició final en un parell de setmanes, després d'haver mantingut aquestes reunions amb CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP.

Mentrestant, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareixe aquest dimecres a La Moncloa per exposar l'actuació del seu govern respecte a la situació a Catalunya després del 9-N. Serà el primer acte públic de Rajoy de la setmana, després que el passat diumenge va deixar la resposta a mans del ministre de Justícia, Rafael Catalá -en una compareixença sense preguntes improvisada- i aquest dimarts a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha advertit des del Senat que el seu executiu no negociarà amb la Generalitat cap referèndum d'autodeterminació.

Per la seva banda, la fiscalia prepara una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta, Joana Ortega, per suposats delictes de desobediència i prevaricació, per la celebració del procés participatiu diumenge passat. La querella es podria presentar aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla