Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
08 de novembre del 2021
Altafulla viu Sant Martí
La Festa Major ha viscut el seu esclat al carrer en el cap de setmana més intens, amb la recuperació dels formats habituals dels actes
Cap de setmana intens a Altafulla en el marc de la celebració de la Festa Major de Sant Martí. Una festa molt esperada per veïnes i veïns de la vila que ja han pogut sortir al carrer en colla i retrobar-se amb amics i coneguts en un ambient distès i alegre. En el pregó que donava el tret de sortida oficial a la festa, divendres, ja es va intuir que la gent tenia ganes de sortir al carrer, tot fent que la plaça del Pou tornés a lluir plena de vida. Una imatge i unes sensacions que es van anar repetint en la resta d'actes successius també a altres punts de la vila.

El més destacat, sens dubte, la possibilitat de gaudir de tots aquests actes sense gairebé restriccions. Sense les distàncies que enfaixaven els assistents a un o altre esdeveniment. Això sí, amb mascareta i sense abaixar la guàrdia davant l'embat de la Covid, encara present.

Així ho ha assenyalat el regidor de Festes d'Altafulla, Àlex Cañas, en finalitzar aquest cap de setmana intens en què "la participació ha estat l'indicatiu més evident del bon funcionament de la programació festiva".

Cañas s'ha mostrat satisfet de poder recuperar els formats habituals de la Festa Major, amb un seguici popular que ha sortit en cercavila, com és innat en els grups de cultura popular, i no pas actuar de manera estàtica com es va haver de fer per La Petita. Això va ser dissabte, quan van poder sortir pels carrers diables, els gegants, els bastoners, i els castellers. També enguany es poden fer concerts amb ball, com el de l'Orquestra Welcome Band al Parc del Comunidor.

I respecte al diumenge, els Diables Petits d'Altafulla han estat els protagonistes amb l'habitual correfoc i els versotets. Prèviament, al matí, la canalla s'ho ha passat d'allò més bé amb l'espectacle infantil Xics'n'roll a l'envelat del Comunidor. Durant la jornada, també s'han dut a terme els campionats de dominó i del joc de Catan, i la mostra d'Art al carrer del Cercle Artístic d'Altafulla.
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla