Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
08 de novembre del 2021
Una quarantena de persones participen en la jornada 'Viu La Platja!' d'Altafulla a la Roca del Gaià
L'acció contribueix a renaturalitzar aquest espai a l'espera que s'enderroqui l'antiga fàbrica que hi ha a la zona i es pugui avançar en el projecte de la Plana del Vinyet
Jornada intensa la de dissabte al matí a la platja d'Altafulla en una acció també emmarcada en la Festa Major de Sant Martí i amb un objectiu clar de conscienciació ambiental i contribució a la regeneració d'aquest espai natural. Com és habitual per la festivitat de novembre, tot i que l'any passat va haver de posposar-se, un grup de persones voluntàries va dedicar el seu matí a arranjar l'entorn de la platja. En aquest cas es tractava de la Roca del Gaià i l'espai dunar que permet la preservació de l'ecosistema de la platja del Vinyet. Els voluntaris, una quarantena, van estar treballant en l'eliminació d'espècies invasores, plantant plantes autòctones i instal·lant nous elements de captació de sorra per afavorir la seva retenció.

És una acció que ha dut a terme aquest dissabte l'Associació Mediambiental La Sínia en col·laboració amb l'Ajuntament d'Altafulla. La coordinadora de voluntariat de l'entitat, Andrea Córdoba, preguntada per aquesta casa, es mostrava satisfeta de la resposta de la ciutadania davant aquesta activitat.

Per la seva banda, el coordinador de La Sínia, Hèctor Hernández, assegurava que l'acció de neteja i replantació havia de contribuir a anar consolidant l'espai de la plana del Vinyet, que requereix de l'enderroc de l'antiga fàbrica de la Roca del Gaià, per evolucionar positivament. Un enderroc que, segons Hernández, és imminent i que ha de permetre posar fil a l'agulla a la gestió global de l'espai. És per això que també ha anunciat per les pròximes setmanes, una reunió amb els responsables de l'administració catalana, propietaris de part dels terrenys, i amb els ajuntaments de Tarragona i Altafulla. Hernández assegura que la transformació que patirà la Plana del Vinyet, amb el projecte previst de renaturalització de l'espai, serà molt evident.

Com explicava Hernández, la reunió per concretar la gestió de l'espai i el seu futur comptarà amb la presència de la mateixa entitat i també dels consistoris de Tarragona, terme municipal, administrativament parlant, al que pertanyen bona part dels terrenys de la Plana del Vinyet i el consistori d'Altafulla, terme lògic i natural de la platja del Vinyet.

La coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas així ho constatava amb la seva presència a la jornada de voluntariat. Muntadas assegurava que cal gestionar de manera conjunta l'espai i ajudar que aquest continuï sent un ecosistema dinàmic.
Andrea Córdoba, coordinadora de Voluntariat de La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla