Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
08 de novembre del 2021
Tret de sortida a la nova Aula d’Extensió Universitària de la URV per a la Gent Gran a Altafulla
Aquest dimarts hi té lloc una conferència sobre la supervivent a un camp nazi Neus Català, desapareguda al 2019
Altafulla s'incorpora enguany al conjunt de seus de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran que la URV té arreu del seu territori d'influència. Aquestes són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat. I en el cas d'Altafulla respon a una demanada latent d'aquest col·lectiu, que busca continuar formant-se i aprenent a qualsevol edat. Així mateix aquests espais s'han demostrat molt útils pel que fa a la dinamització de la gent gran i com a eina per afavorir un benestar emocional i psicològic en l'última etapa de la vida de les persones. Així mateix, els qui ofereixen les formacions asseguren que és molt agraït de treballar amb la gent gran. N'ha parlat al programa 'L'Hora Local d'aquesta casa la coordinadora de les Aules de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili, Maria Isabel Miró.

L'Aula Universitària no començarà a caminar oficialment fins al gener, però per començar a entrar en matèria i donar a conèixer la seva proposta a la ciutadania, ja aquest dimarts s'ha programat una primera activitat com és la xerrada 'Neus Català al Camp de Ravensbrück', sobre la supervivent al camp de concentració nazi, natural del camp de Tarragona i que va traspassar la primavera del 2019. Miró parla d'aquest inici del curs a Altafulla, amb entrada lliure i per fer "un tastet" del que serà a partir d'aquest 2022.

Per assistir a la xerrada, que anirà a càrrec de la mateixa Miró, no és necessari inscriure's i tan sols cal acostar-se a l'Esplai de la Gent Gran aquest dimarts a les 12h. Mentre, la matrícula oficial per formar part de l'Aula d'Altafulla és previst obrir-la al desembre i s'haurà de tramitar a través de l'Ajuntament.
Maria Isabel Miró, coordinadora de les Aules d'Extensió Universitària per a Gent Gran de la URV
Maria Isabel Miró, coordinadora de les Aules d'Extensió Universitària per a Gent Gran de la URV
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla