Notícies
Foto: Geralt
09 de novembre del 2021
Els propietaris sense beneficis en vendre un immoble no hauran de pagar la plusvàlua
És una de les modificacions introduïdes a l'impost per fer que aquest sigui vist amb bons ulls pel Constitucional, que ja el va anul·lar fa uns dies
El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret per introduir canvis en l'impost de la plusvàlua, que fa uns dies va ser anul·lat pel Tribunal Constitucional. Amb aquests canvis es vol garantir la viabilitat legal d'aquest tribut i que els ajuntaments no perdin uns ingressos, que consideren vitals.

Amb la nova normativa, els propietaris sense beneficis amb la venda d'un immoble estaran exempts de pagar aquest impost. A més, s'han establert dues fórmules per calcular l'import a liquidar, i el contribuent podrà escollir la que més li convingui. Una es basa en el valor cadastral i l'altra en la diferència de preu entre la venda i l'adquisició.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat que amb aquesta fórmula es garanteixen els drets dels contribuents, i els ajuntaments mantindran una font important d'ingressos.

L'impost de la plusvàlua és la segona font d'ingressos més important dels ajuntaments després de l'IBI. L'anul·lació, en ple debat d'ordenances fiscals i pressupostos, va generar molt de neguit als consistoris de tot el país.

Aquí al territori, l'Ajuntament de Tarragona va ser un dels que més va posar el crit al cel, perquè sense la plusvàlua l'any que ve deixaria d'ingressar 8 milions d'euros. Ara els ajuntaments disposaran de mig any per adaptar-se a la nova normativa.
Isabel Rodríguez, portaveu del govern espanyol
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla