Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
24 de novembre del 2021
La Sínia presenta aquest dissabte el projecte Llacuna Litoral Salvador Grau
Es tracta d’un espai que pretén ser una zona experimental i una proposta de futur en la recuperació del conjunt natural del Vinyet
L’Associació Mediambiental la Sínia presentarà aquest dissabte 27 de novembre el projecte Llacuna Litoral Salvador Grau. És una activitat en la qual es donarà a conèixer l’evolució d’aquesta llacuna experimental i les plantacions que s’estan duent a terme al voltant d’ençà l’excavació d’una superfície de 25 m² ara fa quasi dos anys.

El coordinador de l’entitat, Hèctor Hernández, ha explicat que l’espai pretén ser “una zona experimental i una proposta de futur pensant en la recuperació de tota la zona del Vinyet”. Una recuperació, que s’assolirà quan s’enderroqui l’antiga fàbrica de la Indústria Química Roca de Gaià.

La Sínia ha batejat la llacuna experimental amb el nom de Salvador Grau, qui fou tècnic ambiental de la Generalitat de Catalunya, i que va morir fa quatre anys. El coordinador, Hèctor Hernández, ha dit que és una manera de retre homenatge a una persona, “que va treballar per la conservació de la natura”, i que sempre els va donar un cop de mà.

L’entitat ha convidat la família de Salvador Grau a la presentació d’aquest dissabte i “entre tots plegats descobrirem el plafó informatiu, que explica el projecte i el perquè del nom”, ha explicat Hernández.

La cita tindrà lloc a la finca en custòdia a la plana del Vinyet, a la desembocadura del riu Gaià, a partir de les 11h. Els participants que vagin en cotxe, poden estacionar-lo a l’aparcament de l’estació de tren Altafulla-Tamarit. Per assistir a la presentació cal inscripció prèvia, que es pot sol·licitar a l’adreça de correu electrònic voluntariat@riugaia.cat.
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla