Notícies
Foto: ACN
25 de novembre del 2021
El TSJC autoritza el passaport Covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències
La mesura entra en vigor aquesta mitjanit i té una durada inicial de 14 dies
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest dijous l’ús del passaport Covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos i instal•lacions esportives i les residències de gent gran. La mesura entra en vigor aquesta mitjanit i té una durada inicial de 14 dies.

Tots aquests establiments se sumen a l’oci nocturn i als banquets amb ball, on ja era vigent l’obligatorietat d’ensenyar el passi Covid. Caldrà veure si aquesta mesura s’amplia a més establiments en els propers dies després que el comitè assessor del Departament de Salut el recomanés per a cinemes i teatres.

El cetificat covid s’haurà d’ensenyar per accedir als espais interiors dels bars i restaurants, independentment de l’aforament. Com dèiem, també als gimnasos i residències per a la gent gran, només per a les visites. De moment, queden exempts els teatres i cinemes, si bé Patrícia Plaja ha dit que no descarten estendre el certificat a equipaments culturals.

La decisió del Govern respon al creixement de l’índex de contagis de la pandèmia, que s’ha experimentat en les últimes setmanes. Al país, el risc de rebrot és de 220, mentre que el nombre d’ingressats a els UCI és de 119.

Per la seva banda, la Comissió de Salut Pública, on hi ha el Ministeri i les Comunitats Autònomes, estudia revisar els llindars de risc de la covid i tancar els bars a les 23h i els locals d’oci nocturn a la 1h.
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla