Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de novembre del 2021
Altafulla se suma aquest dijous al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones
Les Teresa Manero són l’epicentre de la jornada amb la lectura del Manifest, la pintura del mural reivindicatiu o el curtmetratge ‘Suc de síndria’
El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones se celebra aquest dijous 25 de novembre, i Altafulla ho fa amb diversos actes. L’epicentre d’aquests és les antigues Escoles Teresa Manero, on a partir de les 18h es farà la lectura del Manifest. Tot seguit, es durà a terme la pintura del mural reivindicatiu, l’entrega del premi al guanyador/a del concurs ‘Imatge i lema de prevenció de violència masclista en entorns d’oci’, i la projecció del curtmetratge ‘Suc de síndria’, d’Irene Moray.

La coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, ha remarcat el fet de “fer uns actes que recordin, commemorin i reforcin” la lluita contra la violència masclista. Una lluita, però, que s’ha de visibilitzar cada dia amb accions de prevenció i conscienciació com les que es fan, per exemple, a Altafulla.

Muntadas ha reconegut que totes les accions, que s’estan duent a terme els últims anys, són insuficients. No obstant això, ha assegurat que insistiran en elles amb la voluntat “d’eradicar aquestes violències”, fonamentades en la “conducta masclista arrelada a la societat”.

Per aquest motiu, Muntadas ha assegurat que és important visibilitzar els diferents tipus de conductes masclistes. En aquest sentit, ha assegurat que incidir en l’educació és cabdal per prevenir aquesta xacra.

La coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere ha remarcat la necessitat de “tallar des del primer moment” les actituds micromasclistes, que acaben desencadenant en la violència de gènere. Enguany, a Catalunya hi ha hagut 15 dones assassinades per homes, mentre que a l’Estat Espanyol la xifra arriba a les 70 víctimes.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla