Notícies
Foto: Germans Blanch
25 de novembre del 2021
Els Germans Blanch d’Altafulla preveuen una campanya del calçot de rècord i qualitat fins a l’abril
Tot i la millora de la situació sanitària, tampoc arriben al nombre de cebes plantades de 2019 com a mesura de prevenció
La temporada de calçots ha començat amb la previsió de superar els 20 milions d’unitats. A Altafulla, els Germans Blanch se sumen novament a la campanya, amb l’esperança de “tornar a la normalitat que ens ha faltat en les dues últimes” a causa de la Covid-19. Són paraules de Joan Albert Blanch en el programa ‘L’Hora Local’ d’aquesta casa, on també ha reconegut, que “la gent ja comença a demanar calçots”.

Els Germans Blanch van haver de reduir el nombre de cebes plantades en els dos últims exercicis. Com ha explicat a Altafulla Ràdio, enguany tampoc arribaran a les xifres de 2019 com a mesura de prevenció per si la situació sanitària torna a empitjorar. El que sí que han mantingut és la superfície de plantació, entre 5 i 6 hectàrees.

Si s’espera una campanya de rècord, com recentment ha anunciat el president de la Indicació Geogràfica Protegida calçot de Valls (IPG), Dalmaci Clofent, també es preveu que el calçot sigui de qualitat. Així ho ha ratificat Joan Albert Blanch, qui apunta que les condicions meteorològiques afavoreixen aquest supòsit.

L’altafullenc ha assegurat, que la campanya del calçot d’enguany “es pot allargar fins a l’abril”. Pels factors exposats, com la xifra rècord de la collita o les condicions meteorològiques, creu que el sector pot garantir-ho.

D’altra banda, ha fet referència a les exportacions de calçots a Europa. Els Germans Blanch fa anys que envien caixes a països com Bèlgica, Holanda, Anglaterra o Alemanya. Per al sector, diu, “és un repte important seguir arribant als casals catalans, però també que ens comencin a conèixer els restaurants” del continent.
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Joan Albert Blanch, responsable de l'Horta Germans Blanch
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla