Notícies
Foto: Arxiu
29 de novembre del 2021
Les retribucions dels regidors, el Pla d'Habitatge o el Pla d'usos de la platja, destaquen en el debat plenari d'aquest dilluns
La defensa de la llengua catalana a les escoles entra també en l'ordre del dia amb dues mocions dels grups municipals
El ple d'aquest dilluns al vespre a l'Ajuntament d'Altafulla hauria de ser el que tanqués definitivament la qüestió de les retribucions dels regidors. Una qüestió que es remunta al juny del 2019, quan Junts i Alternativa Altafulla van recórrer la sessió plenària en què es van aprovar aquestes compensacions per la feina dels edils, tant de l'equip de govern com de l'oposició. Un recurs que es va interposar per la forma de convocar el ple, no pas pel seu contingut, i que havia quedat aparcat fins que fa dues setmanes es donava a conèixer la seva resolució.

Aquestes, doncs, es tornaran a portar a debat i, ara sí, sense que hi hagi cap defecte de forma en la convocatòria de la sessió, s'espera que aquestes puguin ser aprovades. Aquesta és l'esperança de l'equip de govern, que es troba en minoria després de la sortida de les sòcies del PSC i Ara.

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, confia que "cada grup de l'oposició sigui coherent en la decisió" per tal d'aprovar, novament, les retribucions. Igualment, ha assegurat que es tracta "de resoldre un error administratiu" que ha originat una situació greu, especialment per als membres que compten amb un sou per dedicació parcial o exclusiva.

El regidor d'Hisenda, per la seva banda es referma en la idea que "seria molt trist" que les retribucions no fossin aprovades per qüestions polítiques, ja que són una manera de "dignificar la política" i la feina que fan els qui l'exerceixen.

A l'oposició hi ha opinions dispars sobre aquestes retribucions, amb algunes objeccions que previsiblement derivaran en abstencions per part d'alguns dels grups. Tot i així, es confia a poder-les aprovar. Des del principal grup de l'oposició, Alternativa Altafulla, afirmen que estan d'acord en el contingut d'aquest punt de l'ordre del dia, però discrepen de la retribució que fa referència a Alba Muntadas per la seva consideració com a coalcaldessa. Una retribució, però, que va ser modificada en un plenari posterior i que no va ser objecte de cap recurs. N'ha parlat a Altafulla Ràdio el regidor d'AA Francesc Farré.

Farré assegura que si no es modifica aquesta qüestió, votaran en contra d'aquest punt.
Per altra banda el ple d'aquest dilluns torna a posar sobre la taula el Pla d'Actuació Municipal d'Habitatge, basat en l'estudi realitzat per la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV i que formula les línies de treball a seguir a la vila per als pròxims anys en aquesta matèria.

Igualment un altre dels punts destacats serà el Pla d'usos de la platja per als anys 2021 -2025. Un pla que no requereix el seu pas per plenari, però que hi passa per voluntat de l'equip de govern, segons han explicat. Es tracta d'un pla que pretén ordenar els usos que es donen en aquest espai públic i natural i en el que destaca la distribució de les terrasses dels establiments de restauració. Una qüestió que serà ampliada en un futur annex a l'ordenança que limiti definitivament la instal·lació de noves estructures d'aquest tipus al passeig. En parla la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas.

En l'apartat de mocions, destaca en el ple de novembre una moció d'AA en suport al Dia Internacional per l'Erradicació de la violència masclista i dues mocions de contingut similar presentades per diversos grups, en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles, recentment posat en qüestió pel Tribunal Suprem espanyol.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla