Notícies
Foto: La Sínia
29 de novembre del 2021
Les màquines comencen a enderrocar la fàbrica de la Roca del Gaià
La Plana del Vinyet inicia així la recuperació del seu paisatge natural coincidint amb el bateig de la primera llacuna experimental de la zona
L'antiga fàbrica de la Roca del Gaià, dedicada a la indústria química, enfila la recta final de la seva existència. El que encara queda dempeus d'aquest vestigi de temps industrials passats, està començant a ser enderrocat del tot aquests dies. Una de les primeres accions que es duen a terme és l'enretirada de les restes d'amiant que romanen en l'interior de l'edifici encara tancat pels murs perimetrals de la construcció original. Cal també tirar a terra aquests murs i enretirar tota la runa que generin i la que hi ha amuntegada. Igualment es sanejarà l'espai de les restes i residus que poden ser també tòxics, com el mateix amiant. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio la coalcladessa de la vila i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas.

Muntadas assegura que amb l'enderroc de la fàbrica La Plana del Vinyet començarà a canviar notablement la seva fesomia, un canvi que es farà evident quan es passi pel camí que va des de l'estació de trens d'Altafulla fins a la platja, per on ja es veurà el mar de manera clara, sense el destorb de les runes fabrils.

Si bé bona part dels terrenys de la Plana del Vinyet pertanyen geogràficament al terme de Tarragona, el municipi d'Altafulla participa activament en la protecció d'aquest espai i vetlla perquè es puguin desenvolupar totes aquelles accions que puguin derivar en la renaturalització completa de l'espai, de la mà de l'Associació Mediambiental La Sínia. Una renaturalització que passa per recuperar la vegetació autòctona d'aquesta extensió de vora 40 hectàrees a tocar de la platja i de les llacunes que hi havia anys enrere. Una d'aquestes llacunes, de fet, ja ha agafat forma de manera experimental i aquest dissabte s'ha donat a conèixer de manera oficial i s'ha batejat amb el nom del biòleg Salvador Grau, tècnic ambiental de la Generalitat que va traspassar fa 4 anys i al que es va voler homenatjar d'aquesta manera per la seva tasca en favor de la conservació de la natura.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla