Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
29 de novembre del 2021
Un article sobre el paper clau de Mont-roig del Camp en l'obra de Joan Miró guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona
El de Periodisme Turístic recau en un audiovisual de David Aymerich, el de Comunicació Local en Ricard Lahoz i el de Fotoperiodisme en Xavi Jurio
Ja es coneixen els guanyadors de la 34a edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer,organitzat l'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.

El treball guanyador de la modalitat Camp de Tarragona (en què hi han participat 33 treballs) ha estat l'article "Conociendo a Joan, entendiendo a Miró", de Rafa Pérez, publicat a la revista Kamaleon Viajes el 19 d'abril de 2021. L'obra guanyadora analitza el paper clau del Camp de Tarragona, especialment de Mont-roig del Camp, en l'obra d'aquest artista universal. El premi té una dotació de 8.000 euros.

L'article guanyador de la modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 53 treballs) ha estat la producció audiovisual "3.450 km, de Montblanc al món", dirigida per David Aymerich i emesa a TAC12 el 6 de gener de 2021. Es tracta d'un documental sobre els viatges arreu del món i les vicissituds viscudes per l'aventurer montblanquí Adrià Gutiérrez. La dotació és de 6.000 euros i el compromís de l'Ajuntament de Torredembarra d'encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d'àmbit català.

La categoria de Comunicació Local (amb 28 treballs a concurs), s'ha atorgat a l'article "Redescobrir els terrats", de Ricard Lahoz, publicat al número 46 de la revista Fet a Tarragona, al març-abril de 2021. La dotació del premi és de 3.000 euros.

Finalment, el premi de la modalitat Fotoperiodisme Camp de Tarragona (40 treballs participants) ha recaigut en la fotografia "L'incendi que s'acosta", de Xavi Jurio. La fotografia, realitzada el 25 de juliol de 2021 i publicada el 26 de juliol de 2021 a La Vanguardia, mostra l'incendi de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, del passat estiu, que va cremar més de 1.300 hectàrees en quatre dies. Aquesta categoria està dotada amb 3.000 euros.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla