Notícies
Foto: Niu
03 de desembre del 2021
Una nova cooperativa artística d'Altafulla, Niu, reconeguda als Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona
En el certamen s'han premiat una vintena de projectes innovadors que impulsen l'emprenedoria i l'activitat empresarial
La cooperativa artística Niu, creada recentment a Altafulla ha estat una de les entitats i persones reconegudes en una nova edició, la novena, dels Premis Emprèn que la Diputació de Tarragona impulsa anualment.

La cooperativa Niu és una nova entitat que dedicada al món de l'art i l'artesania que encapçalen l'artesana tèxtil Noemí Ferret i la il·lustradora Rebeca Luciani. Ambdues han rebut amb satisfacció el reconeixement de la Diputació perquè representa un impuls a la tasca que tot just estan començant a fer caminar, a més d'una aportació econòmica de 1.000 euros. Així ho ha explicat en aquesta emissora la Noemí Ferret.

Els Premis Emprèn volen fomentar l'esperit emprenedor i la innovació, alhora que es vol contribuir a impulsar l'ocupació i l'economia del territori amb la creació de noves empreses. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha posat de manifest durant l'acte que "aquests guardons són una baula indispensable en la voluntat de la Diputació d'incentivar l'activitat econòmica basada en el coneixement, la tecnologia i la innovació". A més, ha destacat que "el paper de les persones emprenedores és vital en aquest procés de generació de riquesa per al nostre territori, d'acord amb nous models de negoci amb valor afegit, més competitius i adaptats als nous temps i a les noves necessitats de la ciutadania".

El certamen ha guardonat diversos projectes en les diferents categories a concurs: L'agència de viatges en línia especialitzada en experiències immersives NJOY CATALONIA, SC, de Tortosa (categoria Turisme, cultura i experiències); la creació d'un electrode adaptat a nounats per a enregistraments electroencefalogràfics per part d'aCUP-E, de Tarragona (categoria Salut i esport); TREELLUM TECHNOLOGIES, de Tarragona, pel desenvolupament d'eines tecnològiques que permeten l'ús de la llum natural per a la investigació científica (categoria Tecnologia i Innovació); els envasos biodegradables per a allotjaments turístics d'IDISAPPEAR, de Riudoms, (categoria Eficiència energètica i sostenibilitat), i la marca inclusiva ALL SKIN WEAR, del Vendrell, per la seva aposta per la inclusivitat i la igualtat (categoria Economia social).

Els projectes guanyadors rebran un premi econòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d'assessorament personalitzat per part de l'equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores. A més, els Premis Emprèn 2021 han reconegut 15 projectes més de les diferents categories, amb una dotació de 1.000€ cadascun, entre aquests es troba el projecte de cooperativa Niu.
Noemí Ferret, artesana tèxtil
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla