Notícies
Foto: Taula de Municipis per un Litoral Sostenible
16 de desembre del 2021
La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible acorda constituir-se en entitat jurídica per tenir més força en la seva tasca
D'aquesta manera s'actuaria coordinadament per fer front als problemes comuns i tenir una veu única davant la Generalitat, l'Estat i Europa
Els municipis del Camp de Tarragona i el Garraf que integren la Taula per un Litoral Sostenible, amb Altafulla entre aquests, es constituiran en una associació o un consorci per tenir entitat jurídica pròpia i poder impulsar accions coordinades i fer front comú davant les administracions.
La Taula pel Litoral Sostenibles està integrada per setze municipis, des de Sitges, fins a l'Hospitalet de l'Infant. Un d'aquests és Altafulla, que ha estat present en la reunió celebrada aquest dimecres a Calafell, pel coalcalde Jordi Molinera. A tots els uneix un denominador comú, com és la preocupació per la degradació de la costa i l'impacte del canvi climàtic al nostre litoral.

La voluntat és coordinar-se al màxim per fer front als problemes comuns i tenir una veu única davant la Generalitat, l'Estat i Europa, per poder demanar ajuts i polítiques de preservació de la costa.

La portaveu de la Taula, i regidora de platges del Vendrell, Bàrbara Peris, ha explicat a 'Carrer Major' que s'han emplaçat a buscar una fórmula jurídica per poder treballar de forma conjunta.

Des d'Altafulla, la representant local en aquesta taula, la coalcaldessa Alba Muntadas, ha explicar a Altafulla Ràdio que a través de la constitució d'una entitat jurídica, l'agrupació de municipis podrà comptar també amb recursos econòmics i humans per desenvolupar la seva tasca, optar a subvencions i fer força davant les administracions.

La pròxima reunió de la Taula per un Litoral Sostenible es farà el mes de març, ja que els representants dels ajuntaments s'han emplaçat a tenir reunions presencials periòdiques cada tres mesos. En la d'aquest dimecres també hi han assistit representants de l'Estat i la Generalitat, i s'hi ha abordat l'Informe Litoral al Límit elaborat pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla