Notícies
Foto: Institut d'Altafulla
16 de desembre del 2021
L'Institut d'Altafulla recapta 1260 euros per la Marató de TV3 amb la iniciativa "1origami1euro"
La comunitat educativa és un dels grups de persones, entitats o associacions locals que organitzen activitats en favor d'aquesta iniciativa solidària
Altafulla torna a apostar per la solidaritat a través d'iniciatives que s'emmarquen en la celebració de La Marató de TV3, que té lloc aquest pròxim diumenge. Si bé la cita oficial, és el 19 de desembre, les iniciatives populars per recaptar fons s'han succeït i se succeeixen aquests dies previs.

Una d'aquestes iniciatives és la de l'Institut d'Altafulla, que s'ha adherit a la campanya "1 origami1euro", impulsada per la mútua de salut MGC i amb la que s'han recaptat 1260 euros. En aquesta es proposa la creació de petits ocells amb papiroflèxia i per cadascun d'ells la fundació dona un euro a la Marató. En concret són origamis de grues, seguint una tradició oriental que associa el regal d'aquests ocellets de paper al fet de desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.

Els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO d'Altafulla han treballat els origamis des de la matèria de 'Cultura i valors ètics' i ho han fet amb papers de colors recopilats per ells mateixos i un cop fetes les grues, els alumnes van decidir disposar-les totes juntes de manera que formessin l'escut d'Altafulla.

Més enllà d'aquesta activitat de l'Institut, a Altafulla s'han tirat endavant altres iniciatives solidàries com el repartiment de caldo, amb una aportació de 3 euros, a la Fira de Nadal d'Altafulla, que van dur a terme les integrants de l'Ateneu de Dones d'Altafulla. També una venda de figuretes de fang a la llar d'infants Hort de Pau o la venda de galetes i pastissos casolans a la Francesc Blanch. També les escoles del Roquissar i La Portalada s'hi han implicat amb la confecció i venda de decoracions nadalenques, la confecció d'un mural o la celebració d'una festa per la Marató.

Per la seva banda, el Cercle Artístic d'Altafulla organitza aquest dissabte una subhasta solidària amb obres d'art d'artistes locals tan reconeguts com Martí Royo o Josep Sala, entre altres. Per una banda, l'art i per l'altra la música, perquè dimarts 21 tindrà lloc un concert de l'Escola de Música i el segon concurs de postres solidàries. I també en el marc de la Marató l'Ajuntament d'Altafulla ha programat una representació de titelles. Serà, en aquest cas, el pròxim 30 de gener.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla