Notícies
Foto: Alto-Ibi (Twitter)
17 de desembre del 2021
Els veïns de Brises del Mar reclamen solucions als problemes que afecten la urbanització
El canvi de l’enllumenat i la millora de l’accés a la zona són els problemes més urgents per la inseguretat que generen a la ciutadania
Els veïns i veïnes de Brises del Mar mostren el seu malestar i inquietud pels diversos problemes que té la urbanització, i que l’Ajuntament d’Altafulla encara té pendent de solucionar. Des de l’Associació de Veïns fan referència als acords als quals van arribar amb el consistori en una reunió, que va tenir lloc a l’estiu de 2019. Així ho ha explicat un dels membres de l’associació, Luis López, en el programa l’Hora Local. En general, lamenta que aquests acords “hagin quedat en promeses que no s’han materialitzat”, o que com a mínim, “entenent que sempre poden haver-hi dificultats”, no se’ls hagi comunicat com avancen els projectes.

Un dels problemes que més preocupa els veïns de Brises del Mar és el de l’enllumenat, que arrosseguen des de fa anys. Cada vegada que “plou o està ennuvolat, hi ha fases de la urbanització on s’apaguen els fanals” relata López. La solució és posar un enllumenat nou, tal com es va comprometre a fer l’Ajuntament.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, és conscient d’aquests problemes, si bé adverteix que també succeeixen a altres parts del municipi. Preguntat per Altafulla Ràdio, el batlle ha explicat en quin punt es troba el projecte, que s’inclourà en els pressupostos de 2023 gràcies a part de la subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2021.

Els veïns també reclamen la millora de l’accés a la urbanització des de la T-214, sobretot perquè la vegetació que hi ha a banda i banda de la sortida dificulta la visió dels conductors. Respecte a aquesta qüestió, Molinera ha explicat que estan “tenint dificultats per localitzar un dels propietaris dels terrenys”. Quan ho aconsegueixin, seguiran endavant amb la gestió per executar la millora de l’entrada a Brises del Mar.

El coalcalde d’Altafulla defensa la feina que el consistori ha fet en només dos anys per intentar pal·liar algunes de les reivindicacions històriques de la urbanització. En els darrers dies, per exemple, s’han licitat les obres per connectar el dipòsit d’aigua de Sant Antoni amb el de Brises del Mar, perquè l’aigua de l’Ebre també arribi a la zona nord del municipi. En menor mesura, s’ha contribuït a recuperar la festa major, i s’ha donat un cop de mà en cites com la Castanyada o Halloween, ha sentenciat.
Luis López, portaveu de l'Associació de Veïns de Brises del Mar
Luis López, portaveu de l'Associació de Veïns de Brises del Mar
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla