Notícies
Foto: Arxiu
28 de desembre del 2021
INNOCENTADA | L’EINA i Alternativa Altafulla reeditaran el pacte de govern del 2015 fins a final de mandat
L’acord ha sorgit durant la negociació del Pressupost de l’Ajuntament per l’any que ve i segons ha pogut saber Altafulla Ràdio, l’únic serrell que queda per tancar és sobre la figura de la coalcaldia
L’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) i Alternativa Altafulla (AA) reeditaran el pacte de govern subscrit després de les eleccions de 2015, segons ha pogut saber Altafulla Ràdio, “per garantir l’estabilitat municipal” després de gairebé mig any de gestió en minoria a càrrec dels republicans. Fonts d’ambdós partits han assegurat que aquesta és “la millor opció per a la vila”.
Malgrat les discrepàncies dels darrers mesos, des de les respectives assemblees argumenten que “Altafulla va per davant de les sigles”, i “ara tornarem a unir forces” per completar els gairebé dos anys que queden del mandat 2019-2023.

Ni el portaveu de l’EINA ni la d’Alternativa han volgut fer declaracions als micròfons d’Altafulla Ràdio per no comprometre la bona sintonia que sembla que totes dues formacions han establert aquestes festes de Nadal. I és que l’entesa ha esdevingut en el marc de la negociació del Pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici que ve, i després que en els darrers dies s’hagin succeït les reunions entre els dos grups municipals.

Tot apunta que serà a partir del proper 1 de gener, aquest dissabte, quan comenci a fer-se visible l’acord per compartir govern. El simbolisme de la data, en tractar-se de Cap d’Any, ha de servir per materialitzar les ganes i esforç de treballar plegats dels regidors i les regidores. Fins i tot s’ha filtrat que la fotografia de família del nou equip de govern serà en banyador i de cara al públic, amb el Pont de Mar de fons, en el marc d’un acte familiar i participatiu obert a la ciutadania com és el Primer Bany de l’Any.

A partir d’aquesta data, doncs, es podrien agilitzar diverses actuacions que han de permetre que el municipi avanci a tota velocitat fins al maig de 2023. Per exemple, el primer que se sotmeti a votació del Ple serà el Pressupost de l’Ajuntament; però després està previst poder començar a treballar projectes tan ambiciosos i que són del gust de totes dues formacions com la Zona Naturista de la Muntanya de Sant Antoni (ZNMSA), o el Programa d’Actuació d’Heliports Municipals (PAHM) que hauria de servir per descongestionar les pistes del Prat.

Una altra gran novetat d’aquest acord és que s’està estudiant com mantenir el format de la coalcaldia, que fins ara ha estat molt discutida per part de l’oposició, amb la voluntat que aquesta pugui ser compartida entre l’EINA i Alternativa fins al 2023. Sembla, doncs, que els debats que ha generat aquesta fórmula arriben ara al seu final.

I paral·lelament, queden encara alguns serrells per acabar de tancar el futur cartipàs, tot i que la bona sintonia entre els grups no hauria d’impedir el repartiment de les diverses regidories al llarg dels propers dies.

El nou executiu estarà format pels cinc regidors de l’Esquerra Independentista d’Altafulla, Jordi Molinera, Alba Muntadas, Dani Franquès, Gemma Maymó i Àlex Cañas, i els quatre d’Alternativa, Montse Castellarnau, Marisa Méndez-Vigo, Jaume Sánchez i Francesc Farré. En total sumen nou, per davant d’una oposició que tornarà a estar en minoria, amb quatre regidors, el juntaire Hèctor López Bofill i el seu exsoci, l’ara no adscrit Xavier Rofas, i les fins fa uns mesos, fins a l’esclat del terratrèmol polític membres de l’equip de govern, Imma Morales, del PSC, i Natalia Sanz, del grup municipalista Ara Altafulla.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla